Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disperare la spitalele din București! Au venit facturile la energie, unele depășesc și jumătate de milion de lei

cotidianul.ro
spitalul sfantul pantelimon

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din București. Medicii spun că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți deoarece managerii unităților medicale vor avea nevoie de mult mai mulți bani pentru a plăti facturile. Unele spitale au primit deja facturi de peste jumătate de milion de lei, în condițiile în care nu a venit sezonul rece, anunță Antena 3.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon spun că numai luna trecută au plătit jumătate de milion de lei pentru electricitate și gaz. Asta înseamnă cu peste 30% mai mult față de aceeași perioada a anului trecut.

Iar costuri uriașe cu facturile sunt la toate spitalele din București.

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Asta în condițiile în care nu a venit încă sezonul rece. Din acest motiv, medicii se tem ca nu le vor mai putea asigura bolnavilor tratamentele necesare. Reprezentanții unității medicale spun ca CAS alocă de mai bine de 10 ani aceeași suma pentru tratamentul bolnavilor. Suma alocată pornește de la 1600 de lei, în funcție de nevoile și patologia fiecărui pacient. Având în vedere preturile mărite, aceasta sumă este foarte mică în momentul de față, se plâng managerii.

O altă îngrijorare este legată de stocurile de medicamente. Unele spitale au rămas deja sau vor rămâne fără tratamentele esențiale.

Mulți importatori refuză să le mai aducă pentru că sunt medicamente ieftine, astfel încât profitul nu este unul mult prea mare. Având în vedere că au crescut foarte mult costurile și cu transportul și materia primă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.