Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facultatea de Teologie din Arad editează o nouă revistă ştiinţifică

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

Studia Theologica et Historica Aradensia este denumirea noii reviste ştiinţifice editate de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad începând cu anul universitar 2019-2020, potrivit Basilica.ro.

Colegiul de redacție cuprinde nume sonore din mediul universitar românesc, teologic și laic, dintre care se remarcă Preşedintele Academiei Române, Prof. Univ. Ioan-Aurel Pop.

Revista este editată sub coordonarea Centrul de Studii Teologice-Istorice și de Prognoză Pastoral-Misionară al facultății arădene, înființat în anul 2004.

Scopul publicaţiei este acela de a reuni concluziile cercetărilor în domeniul de competență al Centrului atât la nivel național, cât și internațional.

Finalitatea și motivația revistei este prezentată sintetic în Cuvântul înainte al primului număr, semnat de Pr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie:

„Am ales acest titlu nu doar motivat de gândul de a acoperi o parte a spectrului de cercetare al Centrului, ci și de gândul de a deschide cercetarea istorică-teologică arădeană spre o și mai strânsă conlucrare cu cercetarea istorică în general, precum și pentru a evidenția contribuția arădeană la dezvoltarea studiilor de teologie și de istorie în actualitate”.

Primul număr cuprinde lucrările a două conferințe naționale organizate în anul 2019, în cadrul Centrului de Studii Teologice-Istorice și de Prognoză Pastoral-Misionară, sub genericul Patriarhul Nicodim Munteanu și memoria istorică a interbelicului românesc (9 aprilie 2019) și Patriarhul Iustin Moisescu – promotor al dialogului ecumenic (3 iunie 2019), conferințe care au reunit specialiști în temele abordate de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.