Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facultatea de Teologie Ortodoxă 'Ilarion V. Felea' din cadrul Universității 'Aurel Vlaicu' din Arad împlinește 200 de ani de existență

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad aniversează anul acesta bicentenarul.

Programul bicentenarului se deschide duminică, 30 ianuarie 2022, ziua de cinstire a Sfinţilor Trei Ierarhi, ocrotitorii învăţământului teologic.

Anunţul a fost făcut la conferința de presă care a anunțat evenimentele Bicentenarului Teologiei Arădene.

Conferinţa a fost susţinută de rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și pr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, care au evidenţiat importanța acestui eveniment pentru comunitatea academică, bisericească și pentru județul Arad.

Duminică, de la ora 09:00, la Catedrala Veche din Arad va fi oficiată Sfânta Liturghie de mai mulţi ierarhi din zona de vest a țării, scrie basilica.ro.

De la ora 12:30, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, va avea loc o festivitate prin care vor fi cinstiţi Sfinții Trei Ierarhi.

Va conferenția pr. prof. Florin Dobrei, vor fi decernate diplome și medalii omagiale, vor fi lansate caietul program al anului omagial și colecția de monografii dedicată teologilor arădeni de odinioară.

Pe parcursul acestui an, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, în parteneriat cu instituţii bisericeşti, academice şi de cultură din România şi din străinătate, va organiza 24 de evenimente cuprinse în programul aniversar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.