Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facultatea unde studenții au dat năvală: sistemul inovator de înscriere i-a atras pe cei mai mulți

FDVPDR
tineri elevi studenti

Elevii care au absolvit Bacalaureatul sunt în căutarea celei mai bune opțiuni pentru a-și continua studiile. Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, din Iași a dat lovitura în acest an, fiind căutată de foarte mulți tineri din cauza sistemului de înscriere. Viitorii studenți se pot înscrie la oricâte specializări doresc, de la trei facultăți, cu un singur dosar și o singură taxă de admitere.

„Menținerea modalității de admitere la care am ajuns în anul 2022, în fapt modalitatea optimă din multe puncte de vedere, a facilitat înscrierea candidaților și, în mod implicit, a atras candidații prin claritatea și ușurința cu care au putut fi selectate opțiunile acestora. În același timp, a simplificat mult activitatea comisiilor de admitere de la facultăți, făcând posibile mai multe iterații de redistribuire a candidaților după opțiuni - confirmări în doar două-trei zile”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice din Iași, informează Adevărul.

Viitorii studenți caută cel mai mult specializările în domeniul IT, dar pe zona de inginerie este cererea foarte mare.

„Numărul record de candidați la studiile de licență din această vară evidențiază clar interesul crescut pentru profesiile inginerești și arhitectură. În afara profesiilor «tradițional» bine plătite, IT de exemplu, lipsa acută de ingineri din România și nu doar din țara noastră a generat creșterea ofertei din piața muncii, materializată în creșterea salariilor și diferite facilități chiar de la angajare”, a mai explicat rectorul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.