Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faimoasa Operă de Stat din Berlin se va redeschide după o renovare care a costat 400 de milioane de euro

AFP
berlin

Faimoasa Operă de Stat (Staatsoper) din Berlin se va redeschide săptămâna viitoare după o renovare care a costat 400 de milioane de euro - aproape dublu faţă de estimarea iniţială - şi a durat şapte ani, informează DPA. "Sunt uimit de cât de remarcabil a devenit sunetul", a declarat miercuri directorul muzical al Staatsoper, cunoscutul dirijor Daniel Barenboim, după mai multe repetiţii ale orchestrei în clădirea recent renovată.

Membri ai elitei culturale şi politice europene sunt aşteptaţi la un spectacol de gală, dedicat redeschiderii acestei clădiri istorice, datând din secolul al XVIII lea, în cadrul căruia va fi interpretată lucrarea compozitorului german Robert Schumann "Scene din Faust-ul lui Goethe". Noua interpretare a lucrării lui Schumann, în viziunea lui Barenboim şi a directorului artistic Jürgen Flimm, face parte dintr-o serie de evenimente care vor marca redeschiderea acestei prestigioase instituţii de cultură.

Această serie va include sâmbătă un spectacol în aer liber, în piaţa din apropiere de Staatsoper, al orchestrei Staatskapelle Berlin, cu interpretarea Simfoniei a 9-a de Ludwig van Beethoven, devenită imnul neoficial al Europei. Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, Filarmonica din Viena, va cânta, de asemenea, în cadrul acestor evenimente, împreună cu renumitul pianist italian Maurizio Pollini. La nouă zile după redeschidere, Staatsoper se va închide din nou pentru două luni, pentru a-şi adapta şi mai mult tehnologia la cerinţele muzicienilor şi interpreţilor, conform Agerpres. Ulterior, spectacolele regulate vor fi organizate din luna decembrie, atunci când Staatsoper îşi va sărbători cea de-a 275-a aniversare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.