Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faimosul tablou 'Girl With Balloon' al lui Banksy va fi scos pentru prima dată la licitaţie în octombrie

life.ro
banksy

O versiune în două părţi a tabloului ''Girl With Balloon'', de Banksy, ar putea fi adjudecată pentru 4,75 de milioane de dolari când va fi scoasă la licitaţie, pentru prima dată, de Christie's la Londra la jumătatea lunii octombrie, informează Reuters.

Ediţia rară, una dintre cele 25 create de artistul stradal britanic în 2005, înfăţişează o fetiţă într-una dintre picturi şi un balon roşu în formă de inimă, într-un alt tablou, potrivit agerpres.ro.

''Imaginea aceasta este asemenea unei semnături pentru Banksy întrucât a desenat o prima variantă pe stradă'', a declarat pentru Reuters Katharine Arnold, codirectoare a departamentului pentru artă postbelică şi contemporană a Christie's în Europa, după ce vineri opera de artă a fost expusă la sediul din Londra al casei de licitaţii.

''The Girl With Balloon'' a apărut pentru prima dată pe străzile din cartierul londonez Shoreditch în 2002, Banksy creând ulterior versiuni ale tabloului în South Bank din Londra în 2004, iar în 2005, la bariera care desparte Cisiordania de Israel.

''Sunt câteva variante ale operei în care fetiţa şi balonul apar în micul format al aceluiaşi tablou'', a spus Arnold.

''Aici... balonul a zburat deja într-un alt tablou. Şi bineînţeles, asta înseamnă că este separată permanent de micul ei balon în formă de inimă după care tânjeşte'', a mai spus ea.

Dipticul s-a aflat în proprietatea unui colecţionar privat din Marea Britanie începând cu 2013. Este prima operă de acest fel scoasă la vânzare de Christie's şi ar putea fi adjudecată pentru o sumă cuprinsă între 2,5 milioane de lire sterline şi 3,5 milioane de lire sterline (3,39 milioane de dolari - 4,75 milioane de dolari).

''Este o imagine cu adevărat despre speranţă şi aspiraţie, iar după ceea ce am trăit în ultimele 18 luni, este un lucru de care avem nevoie mai mult ca niciodată'', a spus Arnold.

Banksy, un artist care nu şi-a dezvăluit public identitatea, a devenit celebru pentru desenele sale murale pe teme politice. Iniţial un simplu artist graffiti din oraşul englez Bristol, arta sa a devenit extrem de populară şi de valoroasă.

Dipticul ''The Girl With Balloon'' va face parte din vânzarea Christie's ''20th/21st Century: Evening Sale Including Thinking Italian'', desfăşurată pe 15 octombrie în Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.