Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fake News la USR!

twitter
fake

Fake News la USR!

În cădere liberă în sondaje, parlamentarii lui Drulă scot proiecte populiste pe bandă rulantă. Președintele USR Alba, deputatul Todosiu, își argumentează proiectul de lege cu date false

Recent, doi parlamentari USR, Beniamin Todosiu și Victor Ilie, au depus un proiect de lege prin care cer ca primăriile să aibă un cuvânt de spus în autorizarea sălilor de jocuri de noroc.

„Sute de mii de români sunt dependenţi de jocurile de noroc şi un procent îngrijorător dintre aceştia au avut cel puţin o tentativă de sinucidere. În fiecare an, statul cheltuie aproape 500 de milioane de lei pentru tratamentul şi recuperarea persoanelor dependente de jocuri de noroc. Iată de ce este nevoie de o modificare a legislaţiei, astfel încât sălile de jocuri de noroc să poată fi înfiinţate doar în condiţii stricte şi doar cu avizul administraţiei locale, care reprezintă practic comunitatea locală”, spunea Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba

Într-o adresă a Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, intrată în posesia redacției noastre (AICI), reprezentanții asociației susțin însă că nu au realizat și nici nu au în derulare o cercetare în urma căreia să poată furniza cifre cu privire la numărul dependenților de jocuri de noroc din țara noastră.

“Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie nu a realizat nici un studiu, și nici nu are un studiu în derulare în domeniul dependențelor de jocuri de noroc. Membrii noștri, reuniți permanent în comisii de lucru, abordează științific probleme medicale cu care se confruntă pacienții și populația, fac cercetări și analize menite să ajute actul medical și, implicit, pacientul. Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie este constituită din medici specialiști în domeniul psihiatriei, practicieni care își desfășoară activitatea profesională atât în unități spitalicești, cât și în unități ambulatorii, interesați de calitatea actului medical, tratarea și ameliorarea suferințelor persoanelor cu afecțiuni psihice, implicit și dependențele de jocuri de noroc”, susține ARPP.

Specialiștii în adicție au atras în ultima vreme atenția politicienilor cu privire la responsabilitate în declarațiile privind adicțiile și prevenția acestora.

Recent, una dintre cele mai importante organizații europene a tras un semnal de alarmă cu privire la câteva măsuri populiste care se află pe agenda politicienilor români. Centrul European pentru Prevenirea Adicțiilor, organizaţie cu statut consultativ special al Consiliului Economic şi Social al ONU, a publicat o scrisoare deschisă în care vorbește despre apetența politicienilor față de măsuri populiste fără rezultate reale pentru viața românilor.

”Adicția este o problemă medicală. Când veți înțelege acest lucru, veți reuși să vorbiți despre adicție ca despre un fenomen care trebuie combătut prin măsuri reale, prin suport real. Haideți să începem cu educația și haideți să vrem o societate sănătoasă cu adevărat. Altfel, ce faceți dvs este egal cu a prescrie antibiotice fiecărui bolnav, fără analize, fără tratament specific. Dacă vorbiți despre responsabilitate, vă rugăm să fiți dvs un exemplu”, declara Ramona Țole, președinta CEPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.