Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Falcă acuză: Guvernul nu doreşte modernizarea Aeroportului Arad

falca

Master Planul General de Transport al României, document ce va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi, prevede modernizarea cu bani de la buget a 13 din cele 16 aeroporturi din România, Aeroportul din Arad nefiind inclus între acestea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Potrivit primarului, acest lucru era previzibil, având în vedere că, în prezent, pe aeroportul din Arad operează o singură companie, având ca destinaţie de zbor Bergamo (Italia), situaţie în care investiţiile nici nu s-ar justifica, de altfel.

"În prezent, se fac modernizări cu fonduri locale, între aceste investiţii numărându-se şi transformarea Terminalului Cargo în terminal de pasageri, în speranţa atragerii de noi operatori şi de noi curse, dar nu există nicio garanţie că acest lucru se va întâmpla. În schimb, la doar cca 40 km se află Aeroportul din Timişoara, pe care operează multe companii cu foarte numeroase destinaţii, astfel că investiţiile într-un aeroport aflat atât de aproape nici nu s-ar justifica, aceasta fiind probabil şi viziunea Ministerului Transporturilor, care a luat în discuţie, în această săptămână, modul în care trebuie investit în aeroporturile din România, până în anul 2020", a declarat Gheorghe Falcă, citat de Agerpres.

Edilul a spus că dintre cele 16 aeroporturi, singurele la care nu sunt prevăzute investiţii sunt Băneasa, care a avut anul trecut 6.000 de pasageri, respectiv cele din Satu Mare, cu 16.000 de pasageri şi Arad, cu 40.000 de pasageri.

Dacă de la Ministerul Transporturilor nu vor veni bani pentru modernizarea aeroportului arădean, la nivel local vor începe lucrările de transformare a Terminalului Cargo în Terminal de pasageri, proiectul în acest sens fiind avizat de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

"Drept urmare, câştigătorul licitaţiei pentru modernizarea aeroportului poate trece la proiectarea şi execuţia lucrării. S-a trecut la întocmirea documentaţiilor necesare pentru primirea avizelor de la autorităţile locale: autorizaţii, avize şi alte documente necesare pentru demararea construcţiilor. După care se va trece la realizarea efectivă a investiţiei, lucrări în urma cărora doar 700 de metri pătraţi din actualul spaţiu al Terminalului Cargo va mai rămâne pentru mărfuri, restul urmând să fie recompartimentat şi transformat în terminal de pasageri, iar actualul terminal pentru pasageri va deveni doar terminal pentru sosiri. Valoarea investiţiilor care se vor realiza aici se ridică la 8,2 milioane lei, bani provenind de la bugetul Consiliului Judeţean Arad, executant al lucrărilor fiind desemnată o firmă din Braşov, autorizată de Autoritatea Aeronautică din România", a precizat Gheorghe Falcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.