Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Falimentul FTX a pornit tăvălugul pe piața criptomonedelor: O altă mare companie se pregătește de prăbușire (Bloomberg)

blockfi

Creditorul de criptomonede BlockFi Inc. se pregătește să declare falimentul în câteva zile, potrivit unor persoane care au cunoștință despre acest subiect și care au cerut să nu fie numite pentru că discuțiile sunt private, transmite Bloomberg.

Creditorul cripto a pus în pauză retragerile clienților, citând incertitudinile cu FTX, spunând în același timp că are lichidități adecvate și că explorează opțiuni cu consilieri externi.

Un reprezentant al BlockFi a refuzat să comenteze. The Wall Street Journal a raportat anterior că societatea cântărea o cerere de faliment.

FTX US și BlockFi sunt strâns legate între ele. În iulie, FTX US a oferit creditorului o linie de credit rotativă de 400 de milioane de dolari, care a venit cu o opțiune de cumpărare a companiei. Iar BlockFi a acordat împrumuturi companiei Alameda Research, aflată în prezent în faliment, potrivit Bloomberg.

Deznodământul brusc și falimentul ulterior al FTX - văzut cândva ca un salvator pentru firmele de criptomonede aflate în dificultate - reverberează în tot peisajul activelor digitale. Voyager Digital Ltd., aflată în faliment, pe care Sam Bankman-Fried urma să o salveze printr-o tranzacție de 1,4 miliarde de dolari, se străduiește acum să găsească un cumpărător înlocuitor pentru activele sale. Iar Genesis explorează opțiunile după ce a suspendat răscumpărările și noi inițieri de împrumuturi pe fondul unui deficit de lichidități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.