Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fals episcop, condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare

condamnare-omor

Autointitulatul episcop Gherasim Bratu, pe numele său de mirean Gheorghe Bratu, a fost condamnat de Judecătoria Buzău la 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare pentru exercitarea fără drept a profesiei de preot, potrivit presei locale. Cei care au semnalat neregulile săvârșite de așa-zisul preot, au fost reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Mai mult decât atât, se pare că falsul episcop avea legături directe cu cei doi preoți caterisițit din Vrancea, Giorgică Vatră și Neculai Goleșteanu, ambii trimiși în judecată pentru comiterea aceleiași infracțiuni, și condamnați în 2019 la amendă penală.

Gherasim Bratu este unul dintre cei trei așa-ziși preoți care au oficiat, în 2015, slujba de înmormântare a Mărioarei Zăvoranu, mama Oanei Zăvoranu.

Dacă în cazul celor doi preți caterisiți din Vrancea, Giorgică Vatră și Neculai Goleșteanu, instanța judecătorescă a decis condamnarea lor la plata unei amenzi penale, în cazul falsului episcop Gherasim Bratu situația este diferită, acesta din urmă fiind condamndat la închisoare cu executare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.