Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia Ferragamo explorează posibilitatea vânzării unei participații minoritate

Dolce Vita Magazine
moda

Familia carre deține casa de modă italiană Salvatore Ferragamo au purtat discuții informale cu investitori financiari pentru a vinde o participație minoritară la holding, în încercarea de a revigora marca de lux pentru a face față consecințelor crizei COVID-19, au declarat surse citate de Reuters, anunță MEDIAFAX.

Președintele companiei, Ferruccio Ferragamo, fiul fondatorului Salvatore, a fost cel care a negociat, oferind aproximativ 20% din vehiculul care deține controlul afacerilor cotate la Milano, au declarat surse bancare și de capital privat.

O purtătoare de cuvânt a companiei, care are o valoare de piață de 2 miliarde de euro, a negat că familia Ferragamo plănuiește să vândă participația.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

Sursele citate au declarat pentru Reuters că familia se află încă în etapele preliminare de testare a apetitului investitorilor și că o eventuală tranzacție s-ar putea lovi de rezistența acționarilor, în condițiile în care familia nu este dispusă să cedeze controlul.

Renumită pentru încălțămintea purtată de vedete de la Hollywood, cum ar fi Audrey Hepburn, marca de produse din piele a înregistrat o scădere a veniturilor cu 60% în al doilea trimestru, acumulând presiuni asupra membrilor familiei, care controlează 65%, pentru a revigora afacerea.

O vânzare de acțiuni către investitori financiari ar ajuta la rezolvarea dezacordurilor interne cu privire la strategia companiei.

Moștenitorii fondatorului Salvatore Ferragamo, inclusiv cei patru copii ai săi și mai mulți nepoți, au participații la Ferragamo Finanziaria SpA, care deține 54,3% din companie. Alți membri ai familiei dețin încă 10,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.