Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia indiană Poonawalla va dona 66 de milioane de dolari Universităţii Oxford pentru un nou centru destinat cercetării în domeniul vaccinurilor

ox.ac.uk
oxford university

Familia indiană Poonawalla a promis o donaţie de 50 de milioane de lire sterline (circa 66,2 milioane de dolari) Universităţii Oxford pentru un nou centru destinat echipelor de cercetare în domeniul vaccinurilor, a anunţat universitatea miercuri, potrivit DPA.

Noua clădire - Poonawalla Vaccines Research Building - va găzdui echipa de la Jenner Institute aflată în spatele vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca/Oxford dar şi alte echipe de cercetători, cum ar fi cele care dezvoltă un vaccin împotriva malariei, potrivit Agerpres.

Clădirea va putea primi peste 300 de oameni de ştiinţă şi va contribui la extinderea programelor majore de dezvoltare a vaccinurilor ale universităţii, se indică într-un comunicat.

Familia miliardară Poonawalla deţine Serum Institute, unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume, care fabrică vaccinul AstraZeneca/Oxford sub numele de Covishield în India.

Serul este cel mai utilizat vaccin în campania anti-COVID-19 din această ţară şi este distribuit la nivel global.

Suma din partea companiei Serum Life Sciences, deţinută de familia Poonawalla, va fi cea mai mare donaţie oferită Universităţii Oxford pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor, se adaugă în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.