Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia a cerut demisia a premierului Maltei, acuzat de implicare în asasinarea acesteia

Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia, ucisă în 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său, solicită demisia imediată a premierului Maltei, Joseph Muscat, după ce acesta a anunțat că va demisiona luna viitoare, informează site-ul agenției DPA, potrivit Mediafax.

În cadrul unui discurs televizat, Muscat a anunțat că va demisiona după data de 12 ianuarie, imediat ce Partidul Laburist, din care face parte, își va desemna un nou lider. Anunțul premierului vine în contextul nemulțumirilor provocate de modul în care a fost desfășurată ancheta privind moartea lui Daphne Caruana Galizia, dar și pe fondul implicării în acest caz a unor persoane apropiate lui Muscat.

Cu toate acestea, familia jurnalistei susține, prin intermediul unui comunicat de presă, că premierul „trebuie să plece acum” și amenință cu organizarea de noi proteste dacă acesta nu va demisiona imediat.

„Mandatul său de premier este intolerabil pentru orice persoană căreia îi pasă de justiție. Rolul său în cadrul investigației privind asasinarea soției și mamei noastre este ilegal”, se arată în comunicatul familiei jurnalistei. „Până când nu va demisiona, vom continua să folosim toate căile legale pentru a ne asigura că Muscat nu se va mai implica în investigație, decât cel mult ca posibil suspect”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Explicându-și decizia de a demisiona, Muscat a afirmat despre felul în care a fost gestionată ancheta privind asasinarea jurnalistei că: „Unele decizii au fost bune, în timp ce altele ar fi putut fi luate mai bine”.

„Malta trebuie să înceapă un nou capitol și numai eu pot da acest semnal”, a afirmat Muscat, care se află de șase ani în fruntea Guvernului maltez.

Daphne Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către Guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.