Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia pictorului Alfred Sisley scoate la vânzare un tablou pe care îl deține de 130 de ani

pxwalls.com
pictor

Un tablou al pictorului Alfred Sisley, în proprietatea aceleiaşi familii din departamentul francez Ain de aproape 130 de ani, va fi vândut la licitaţie pe 3 octombrie în Bourg-en-Bresse, scrie Le Figaro, relatează News.ro. "Acest tablou, este perfecţiunea! Când vedem calitate şi inteligenţă a culorilor, ne dăm seama până la ce punct era un mare pictor", a descris pentru AFP comisarul licitaţiei Bénédicte Girard-Claudon.

"Redescoperirea" acestui tablou, care poartă semnătura lui Sisley dar care nu a fost autentificat, a fost făcută de comisar cu ocazia unei succesiuni în Ain.

"Proprietarii sunt descendenţi ai lui Alfred Ernst, un critic muzical şi artistic, care era rudă cu Charles Cottet, pictor care a expus cu Sisley la salonul din 1890", a precizat pentru AFP expertul în tablouri de maestru Marc Ottavi, confirmând o informaţie a presei regionale.

Datat în 1892, tabloul, în stare "perfectă", prezintă o vedere a Rue des Fossés din Moret-sur-Loing, unde a trăit pictorul impresionist, care a cunoscut o glorie postumă.

Acest tablou, care "a putut fi cumpărat de Ernst pentru a-l ajuta pe Sisley care a trăit mereu în mizerie", a rămas în aceeaşi familie "timp de 130 de ani" şi este estimat de expert "între 200.000 şi 300.000 de euro".

Opera, destul de singulară pentru că se regăsesc câteva personaje, ceea ce este mai degrabă neobişnuit la pictor, va fi inclusă în noua ediţie a Catalogului dedicat operei lui Alfred Sisley de François Daulte, care va apărea în curând, a spus Bénédicte Girard-Claudon şi Marc Ottavi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.