Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia Regală, în vizită la Biserica 'Sfântul Nicolae' din Bruxelles

facebook.com
familia regala

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Principele Radu au vizitat, miercuri, Biserica "Sfântul Nicolae" din Bruxelles, care este şi sediul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene, potrivit Agerpres.

La eveniment au participat ambasadoarea României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, parohul bisericii "Sfântul Nicolae" şi protopop pentru Belgia, preot Patriciu Vlaicu, reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene, preotul Sorin Şelaru, reprezentanţi ai asociaţiei Centrul de acţiune social-culturală (CASA) Anastasia, precum şi preoţi ai lăcaşelor de cult din apropierea capitalei belgiene.

"E interesant aici. S-a povestit tot ce este aici, nu doar spiritual, ci şi acţiuni sociale şi vreau să ştiu puţin mai mult despre diverse acţiuni. Am cerut deja informaţii despre bursele pentru tineri. Este destul de auster aici şi în acelaşi timp e foarte călduros. Mi-a plăcut foarte mult", a declarat, la finele vizitei, Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta.

De asemenea, Alteţa Sa Principele Radu a afirmat în timpul întâlnirii că prin această vizită se onorează memoria predecesorilor.

"Azi suntem aici pentru viitor, nu pentru prezent. Ştim că dumneavoastră primiţi la rugăciune pe toţi românii - şi cei din Republica Moldova, şi cei din România, şi cei din vecinătatea românească, şi cei din Europa Occidentală. Oricine doreşte să intre aici poate veni ca acasă. Suntem impresionaţi că daţi o atât de mare dimensiune socială slujirii creştin-ortodoxe", a spus principele Radu.

Parohul Bisericii "Sfântul Nicolae" şi protopop pentru Belgia, părintele Patriciu Vlaicu, a apreciat vizita Familiei Regale drept o onoare şi a subliniat importanţa păstrării nealterate a legăturilor dintre românii din Regatul Belgiei, întărite prin astfel de evenimente.

Reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene, preotul Sorin Şelaru, a amintit că Biserica "Sfântul Nicolae" din Bruxelles, singura reprezentanţă pe lângă o instituţie economico-politică din afara României, a fost achiziţionată de BOR la finele anului 2006 - începutul anului 2007 şi a menţionat că în momentul de faţă lucrările de reabilitare a acesteia sunt realizate în proporţie de 80%.

"Sperăm, cu ajutorul donatorilor, al Patriarhiei Române, al statului român, să terminăm anul acesta, ca anul viitor să terminăm toate lucrările, iar toate spaţiile să fie folosite la capacitate maximă nu doar pentru nevoile cultice sau liturgice, ci şi pentru ce organizăm noi ca şcoală, cateheză, toate nevoile pe care le are o comunitate de români care nu se află în România", a declarat, pentru AGERPRES, reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene, preotul Sorin Şelaru.

În timpul vizitei Familiei Regale la biserica din Bruxelles, liderii asociaţiei CASA Anastasia au prezentat activităţile desfăşurate în beneficiul comunităţii de români, iar ambasadoarea României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, a apreciat contribuţia BOR în sprijinul românilor din diaspora.

"Mă simt extrem de mândră atunci când merg în faţa autorităţilor belgiene şi le spun că în urmă cu un an şi jumătate a fost creat un centru pentru copiii cu dizabilităţi", a afirmat ambasadoarea României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac.

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Principele Radu marchează, zilele acestea, centenarul vizitei Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand în Belgia, în luna mai a anului 1924, la invitaţia Regelui Albert I al Belgiei şi a Reginei Elisabeta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.