Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Fantoma` cu ambiții de baron local

Facebook
vila

Renumitul Constantin Bitu din Scornicești, cunoscut în zona Olt și ca bucătarul lui Ceaușescu, pare că „a renăscut la bătrânețe” și se folosește de toate relațiile pe care le are în zonele politico-administrative pentru a se căpătui.

Bineînțeles, cea mai bună vacă de muls vine de la Bruxelles, iar Bitu pare că a prins lozul câștigător într-un proiect cu fonduri europene în domeniul forestier. Mai exact, este vorba de împăduriri și reîmpăduriri, un domeniu testat anterior fără succes de fiul lui Bitu prin firma Blow Creation Group SRL, prin care e posibil să lucreze și acum. Totuși, se zvonește că de data aceasta Bitu ar fi interfața unui politician important din județul Olt.

Dacă se știa până acum că este mână-n mână cu socrul lui Nicu Banicioiu, fostul primar din Scornicești, Ion Prioteasa, acum se pare că domnul Bitu și-a extins relaționarea și ambițiile la cele mai înalte niveluri politice din Olt, atât liberale, cât și social-democrate.

Încet-încet, „fantoma” din Scornicești se autopropulsează către postura de baron local, într-un județ măcinat de ambiții politice și de afaceri controversate. Bitu reușește cu brio să combine sprijinul venit de la „comisarii lui Paul Stănescu”, Scaete și Titel din Scornicești (https://shorturl.at/ltFG1), dar și prin afaceriștii lui Liviu Voiculescu, până recent șeful liberalilor din Olt.

Totuși este îndeajuns în Olt să reușești fără personajele controversate din umbră? Dacă n-ați descoperit până acum, să știți că nu. Însă de atâta amar de timp, dl. Bitu știe și și-a învățat și propriul fiu, pe Sorin.

Însă Sorin Constantin Bitu a fost dus de val și a cochetat mai mult cu lumea interlopă, marja de profit fiind mai mare din clonarea cardurilor și, uneori, distribuția de stupefiante. Se pare că fiul fantomei n-a avut aceeași susținere și în Franța, de unde a fugit fără să se uite înapoi până la Slatina, unde-l regăsim acum.

Ce s-a întâmplat peste hotare? În februarie 2022 tribunalul din Rouen l-a condamnat la 8 luni de închisoare pentru fraude bancare și a emis un mandat de arestare nr. J1520106GN76, momentan un mandat la nivel național.

Deși a fost semnalat de mass media, autoritățile române par să nu știe de activitățile infracționale derulate de fiul lui Constantin Bitu ori cu ajutorul anturajului bine înfipt în zona forțelor de ordine acesta reușește să rămână „neprihănit” și ignorat. Oare acest personaj s-a limitat să se implice în ilegalități în România și tot răul „a rămas” în Franța?

content-image

La revenirea în țară, Bitu Junior a reluat legătura cu foștii prieteni, Marin Eugeniu-Nicușor, patronul Genos Caffe Bar din Slatina și Dragoș Popescu, fiul fostului primar din Băile Olănești, personaje cu legături atât în lumea interlopă din Olt, respectiv Vâlcea, cât și la nivel administrativ.

Se știe că Genos Caffe Bar își are originea în compania Markus Games SRL, deținută de soția și nașa liberalului Liviu Voiculescu, fost polițist, ajungând ulterior la Marin Eugeniu-Nicușor, persoană din apropierea omului politic.

content-image

Despre Liviu Voiculescu știm că pe 23 octombrie și-a dat demisia din poziția de Președinte al PNL OLT, urmare performanțelor slabe ale filialei și din cauza problemelor de imagine pe care le are, fiind asociat cu industria jocurilor de noroc și persoane cu profil controversat din județ și nu numai, precum Bitu junior.

Fiind un veritabil Bitu, ce poți să-ți dorești mai mult decât să fii în preajma interlopilor care fac bani rapid și „cinstit” și a polițiștilor care îți asigură „siguranța și încrederea”, cu un pic de sprijin politic.

Apropo… domnul Voiculescu este prieten cu Marian Scaete, chiar dacă ar fi de pe baricade partinice diferite. În acest context, să fie o coincidență faptul că dosarul penal 5605/311/2021, în care Bitu Senior, prin Bitu Impex SRL, a fost reclamat că a sustras energie electrică de la Distribuție Energie Oltenia SA în valoare de 300.000 RON, a fost trimis către completarea urmăririi penale la Poliția Scornicești și încă nu se mai știe nimic?

Totuși, este vorba de o faptă clară săvârșită de Constantin Bitu cu voință, respectiv modificarea contorului de electricitate de la locuința sa din Negreni, respectiv eliminarea traductoarelor de curent ale fazelor S și T - aspect verificat metrologic, prejudiciul fiind creat prin înregistrarea a aproximativ o treime din consumul real.

Suntem siguri că Baronul Bitu, împreună cu fiul său, va reuși să deturneze o parte dintre fondurile europene pe care le vizează în domeniul forestier, doar se pricepe și are și susținere (vezi articolul de mai sus și mențiunea că domnul Scaete are experiență în „supravegherea” ariilor forestiere, în interesul social-democratului Paul Stănescu).

În plus, după cum s-a mai scris, dintr-un proiect pentru un hotel în Băile Olănești, familia Bitu a reușit să-și ridice și vila din Negreni. Bineînțeles, toate acestea fără nicio consecință legală. Asta înseamna să ai pricepere, spate și dorința acerbă de a parveni!

Fantoma Bitu nu este bine conectată doar în Olt, ci și în zonele miniere din Mehedinți și Hunedoara, unde se zvonește că desfășoară diverse afaceri, de la domeniul produselor alimentare, până la cel al turismului.

content-image

Nicu Bunoaica, controversatul lider al sindicatului „Solidaritatea 2013” al Complexului Energetic Oltenia, este unul dintre contactele de seamă ale lui Constantin Bitu în zona minieră.

Fostul miner este cunoscut ca o figură controversată, care a luptat mai mult pentru propriile interese decât pentru cele ale colegilor săi (https://shorturl.at/hipJO) și a profitat de influența avută pentru a-și angaja fiul la Complexul Energetic Oltenia, deși era un inamic convins al nepotismelor din companie (https://shorturl.at/bJKNX)

De curând, cei doi au fost văzuți punând la cale noi afaceri prin care să profite de influența sindicalistului asupra unei mase de mineri din Motru, cel mai probabil pentru a deveni clienții presupuselor afaceri ale familiei din Negreni.

Activitatea lui Bitu este demnă de un baron cu aspirații nelimitate, el fiind reperat în toate cele patru zări ale țării, discutând afaceri: la Motru despre alimente și turism, la Galați și Târgu Lăpuș despre comerț cu produse din Ucraina (sperăm că nu contrafăcute) și uneori pe la București, încercând să se implice și în „politica mare”.

Îi urăm domnului Bitu sănătate și putere de muncă cinstită în a pune Scorniceștiul, din nou, pe harta „influencerilor români de succes”!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.