Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără 'discuţii active' pentru achiziţii de petrol din Venezuela (Casa Albă)

Vanity fair
Jen Psaki

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat luni, în cursul briefingului de presă cotidian, că, "în prezent, nu există discuţii active" pentru achiziţii de petrol venezuelean de către Statele Unite, notează AFP preluat de agerpres.

Autorităţile venezuelene au eliberat recent doi americani care erau închişi în ţară, un gest care a alimentat speculaţiile cu privire la o încălzire a relaţiei cu Statele Unite sau chiar la o reluare a importurilor americane de petrol venezuelean, interzise în prezent.

 


Venezuela a rupt relaţiile diplomatice cu Statele Unite în 2019. Statele Unite, care nu recunosc realegerea din 2018 a preşedintelui Nicolas Maduro, au impus Venezuelei o serie de sancţiuni, mai ales un embargo asupra importurilor de petrol.

Înainte de această ruptură, Statele Unite erau principalul cumpărător de ţiţei venezuelean.

Venezuela este marele aliat al Rusiei în regiune şi recent şi-a reiterat sprijinul pentru "bunul său prieten" rus după invadarea Ucrainei.

Războiul a dus la creşterea preţurilor petrolului, reanimând în Statele Unite dezbaterea despre aprovizionarea cu energie, în special după ce principala putere mondială a decis să interzică importurile de ţiţei rusesc.

Opoziţia republicană acuză administraţia Joe Biden că a contribuit la creşterea preţului benzinei prin reducerea producţiei americane de petrol, lucru pe care Casa Albă îl contestă.

Preşedintele american, care se străduieşte să asigure "stabilitatea aprovizionării mondiale cu energie", s-a angajat într-o periculoasă diplomaţie a petrolului pentru a creşte oferta.

Analiştii sunt de părere că acest lucru îi va cere să discute cel puţin cu prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, acelaşi pe care Joe Biden îl acuză că a ordonat asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.