Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără Domnișoară și Doamnă! Turneul de tenis de la Wimbledon va exclude apelativele 'Miss' și 'Mrs' din lista câştigătoarelor trofeului

Wimbledon
Simona Halep wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon va exclude apelativele "Miss" (Domnişoară) şi "Mrs" (Doamnă) din lista câştigătoarelor, în încercarea de a moderniza competiţia de Mare Şlem pe iarbă din capitala britanică, anunţă cotidianul The Times, citat de Reuters și Agerpres.

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului, a folosit în mod tradiţional aceste apelative doar în cazul câştigătoarelor probelor feminine. Astfel, campioana de anul trecut, australianca Ashleigh Barty, a fost înregistrată drept "Domnişoara A. Barty", în timp ce câştigătorul trofeului la masculin, sârbul Novak Djokovic, a figurat ca "N. Djokovic".

Responsabilii de la Wimbledon au decis încă din 2019 să nu mai folosească apelativele respective atunci când sunt anunţate scorurile la meciurile feminine, dar probele au continuat să fie denumite "simplu pentru domni" şi "simplu pentru doamne".

Schimbarea va pune, totodată capăt, identificării jucătoarelor măritate atât prin iniţialele, cât şi prin numele de familie ale soţilor lor.

Turneul de Mare Şlem pe iarbă de la Londra, care a fost deposedat anul acesta de punctele ATP şi WTA, după decizia organizatorilor de a interzice prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus, în urma invaziei din Ucraina, va debuta în data de 27 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.