Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ NUMĂR Florin Cîțu bagă România în groapă, cu un nou ÎMPRUMUT la dobânzi uriașe: A mai luat aproape 650 de milioane de lei de la bănci

Guvern
citu florin

Ministerul de Finanţe a atras luni 648 de milioane de lei de la bănci, în două emisiuni de obligaţiuni, la dobânzi de 3,78%, respectiv 5,07%

Ministerul a redeschis o emisiune de titluri scadentă în octombrie 2034 şi s-a împrumutat cu 188 de milioane de lei, faţă de nivelul de 200 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 5,07%. La licitaţie au participat şase dealeri primari. Din valoarea nominală adjudecată, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 170 de milioane de lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 18,2 milioane lei.

Citește și: Traian Băsescu s-a prăpădit de râs: Niciodată

Tot luni, Ministerul Finanțelor a redeschis o emisiune de titluri scadentă în august 2022 şi s-a împrumutat cu 460 de milioane de lei faţă de nivelul de 500 de milioane de lei programat, la o dobândă anuală de 3,78%. La licitaţie au participat şase dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 613 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 392,5 milioane lei, iar cele necompetitive 221 milioane lei. Rata cuponului a fost de 4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,80%. Din valoarea nominală adjudecată, de 460 de milioane de lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 335 milioane lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 125 milioane lei.

În decembrie, statul a programat licitaţii de 5,9 miliarde lei, din care 1 miliard de lei prin certificate de trezorerie.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui Rareș Bogdan: ‘Le vom tăia’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.