Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent: cea mai puternică Federație din industria petrolului și gazelor aduce laolaltă toţi marii jucători din piață

FPPG
FPPG Federatia patronala petrol si gaze

Romgaz a devenit membru al Federației Patronale Petrol și Gaze, care a ajuns să reprezinte astfel peste 90% din sectorul de producţie de gaze naturale din România. Celălalt mare producător de gaze al României, OMV Petrom, este deja membru al FPPG. De altfel, preşedintele Federaţiei este Franck Neel, membru al Board-ului OMV Petrom, responsabil pentru divizia Downstream Gas. Este prima oară când Romgaz şi OMV Petrom fac parte din aceeaşi organizaţie.

În comunicatul oficial al FPPG, se arată: Cu ocazia evenimentului care marchează 110 de istorie în producția de gaze naturale pe teritoriul României, FPPG urează bun venit companiei Romgaz în rândul membrilor săi. Romgaz este astăzi cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, având ca acționar principal statul român cu o participație de 70%. Astfel, FPPG reprezintă legitim peste 90% din sectorul de producție de gaze naturale din România în relația cu toate părțile interesate.

Vezi și: Decizie ISTORICĂ a Comisiei Europene: Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic DISPAR din 2021

“Este pentru echipa noastră o bucurie să anunțăm consolidarea federației prin prezența în rândurile ei a unei companii de proporția și importanta Romgaz. Deloc întâmplător, odată cu marcarea a 110 ani de existență, compania Romgaz aderă la Federația Patronală Petrol și Gaze și găsește aici prieteni, colegi de industrie și parteneri de încredere în dezvoltarea unor proiecte de interes comun. Suntem împreună aici la Mediaș la marcarea a 110 ani de istorie în domeniul producției de gaze naturale așa cum vom fi împreună în reprezentarea industriei de producție și furnizare a gazelor naturale, parte strategică a întregului sistem energetic românesc”, susține Franck Neel, Președinte FPPG.

“Aderarea la FPPG este un prim pas dintr-un traseu pe termen lung de consolidare a relațiilor dintre Romgaz și toate companiile din sector, pecare ROMGAZ le privește ca pe parteneri de încredere și nu competitori. Scopul nostru comun este acela de a crea un climat de afaceri stabil și predictibil care să contribuie la securitatea energetică a României pentru următorii 100 de ani.

Romgaz are potențialul și ambiția de a-șiconsolida și dezvolta poziția de cea maiimportantă companie de gaze naturale din Romania si de a deveni un actor principal pepiețele importante din Europa Centrală și de Est care să reziste la presiunea tot mai puternicăexercitată la nivel regional și internațional”,  menționează Adrian Volintiru, Director General Romgaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.