Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT Decizia care UMILEȘTE DNA: Judecătorii au scris ISTORIE, iar procurorii au fost CONDAMNAȚI

sigla dna

Judecătorii au aplicat una dintre cele mai mari lovituri procurorilor DNA! S-a întâmplat într-o instanță din București, iar decizia va afecta, pe viitor, toate acțiunile DNA. Concret, Direcția condusă de Laura Codruța Kovesi a fost condamnată pentru „încătușare excesivă”.

În decembrie 2015, avocatul Robert Roșu a fost reținut de DNA pentru 24 de ore. El a fost dus în instanță cu propunere de arestare preventivă. Ceea ce e și mai important e că totul s-a întâmplat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa. Însă, cererea de arestare preventivă a fost respinsă de judecători, scrie newsbv.ro.

Citește și: Din culisele unui studio de videochat

Apoi, pe 22 februarie 2017, avocatul Robert Rosu a introdus, la Tribunalul București, o acțiune civilă împotriva DNA, având ca obiect “acțiune în răspundere delictuală”. Roșu a acuzat abuzul la care a fost supus prin faptul că a fost încătușat și reținut de DNA Brasov, iar în 15 februarie 2018, Tribunalul București a pronunțat sentința.

Decizia judecătorilor, chiar dacă e în primă instanță, e o adevărată lovitură pentru DNA. Instanța a stabilit că avocatul a fost supus unui abuz, motiv pentru care a obligat DNA la plata a 15.000 lei lei reprezentând prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor “măsuri de încatușare excesive”.

Citește și: Curtea de Conturi a controlat la SÂNGE ANAF, Poșta Română, CFR SA și TAROM! Ce nereguli au fost depistate – ERORI de miliarde de euro

Iata minuta Tribunalului Bucuresti, Sectia a-V-a Civila, din 15 februarie 2018 (dosar 5930/3/2017)

“Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Statul Roman reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice si drept consecinta respinge actiunea formulata impotriva acestui parat pentru lipsa calitatii procesuale pasive. Admite in parte actiunea formulata impotriva paratei DNA. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 15.000 lei reprezentand prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor masuri de incatusare excesive. Respinge actiunea in rest, ca neintemeiata. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a V-a Civila . Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei, conform art.396 (2) Cpc”.

Citește și: Românii cu rate la bănci EXULTĂ! Ce au DECIS, AZI, comisiile Senatului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.