Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără PRECEDENT: ședință SECRETĂ a plenului Camerei Deputaților

gandul.info
vot parlament

Pe finalul actualei legislaturi am putea asista la un moment fără precedent, dar cu acoperire regulamentară, în Camera Deputaților.

Totul a pornit de la o plângere adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaților de către deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu. Aceasta a fost amendată cu 10% din indemnizație de către Biroul Permanent în urma unei decizii luate de Agenția Națională de Integritate.

Deputatul nu a fost de acord cu sancțiunea și a făcut contestație împotriva Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru că în momentul aplicării sancțiunii, aceasta era deja prescrisă.

Aici începe noutatea. Regulamentul Camerei spune că astfel de plângeri împotriva Biroului Permanent se soluționează prin trimiterea la Comisia Juridică, iar apoi problema este tranșată într-o ședință cu caracter secret a Camerei Deputaților.

Din câte cunosc deputații cu experiență, o astfel de situație este fără precedent. O ședință cu caracter secret a Camerei Deputaților nu a avut loc în perioada recentă a istoriei Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.