Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără PRECEDENT în China: Cine vorbeste de CRIZĂ, merge la inchisoare!

criza

In urma ultimelor evenimente petrecute pe piata financiara chineza – vezi prabusirea bursei din Shanghai si consecintele sale, Beijingul se pare ca a declansat o adevarata “vanatoare de vrajitoare”.

Potrivit publicatiei italiene “La Stampa”, cine vorbeste public despre existenta unei crize financiare in China poate ajunge la inchisoare. Vizati sunt reporterii televiziunilor centrale si locale, analistii invitati in emisiuni, precum si brokerii.

Este interzis sa rostesti cuvantul “criza”. In caz contrar, ajungi in catuse dupa gratii. Deja exista o prima victima. Un jurnalist al saptamanalului economic “Caijing” ar fi fost “ridicat” pentru raspandirea de “zvonuri” privitoare la scaderea in valoare a actiunilor.

Alte surse indica faptul ca arestari s-au mai produs si in cadrul unor institutii bancare. Cel putin opt angajati ai bancii de investitii CITIC Securities ar fi fost retinuti de politie. Agentia nationala de stiri Xinhua vorbeste despre “criminali” si despre “nelegiuiri ascunse”, asigurand populatia ca “departamentele juridice vor investiga si vor impune sanctiuni drastice pentru toti cei implicati”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.