Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent: Un primar a avizat o contra-manifestație PSD la un marș al societății civile

chereches

PNL il acuza pe primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, ca a creat un precedent periculos prin faptul ca a avizat o contra-manifestatie PSD-UNPR-PC la marsul societatii civile din Baia Mare anuntat in urma cu o saptamana si organizat cu ajutorul retelelor de socializare.

"Imediat dupa primul tur de scrutin, baimarenii - in special tinerii, au luat decizia de a  marsalui pe marile strazi ale municipiului in ultima zi de campanie electorala - vineri, 14 noiembrie, de la ora 18.00, cu plecare din Piata Revolutiei. Actiunea societatii civile, lipsita de implicare politica din partea Aliantei Crestin-Liberale, se indreapta impotriva tuturor celor care boicoteaza votul liber in Romania si in afara granitelor tarii", se arata intr-un comunicat PNL transmis HotNews.ro.
Primarul Chereches, care este si coordonatorul campaniei electorale a PSD-UNPR-PC in Baia Mare si Maramures, "a gasit de cuviinta sa dea aviz favorabil unei actiuni de strada a militantilor PSD-UNPR-PC care se vor intalni tot in Piata Revolutiei tot maine (vineri, n.r.), de la ora 19.00".
"Edilul-sef da dovada de inconstienta criminala, avand in vedere ca marsul societatii civile are in program incheierea manifestarii in aceeasi locatie centrala, deci intalnirea dintre cele doua grupuri de manifestanti este iminenta", avertizeaza PNL, care cere Jandarmeriei si Politiei Romane "sa ia act de initiativa iresponsabila si periculosa adoptata de primarul Catalin Chereches si sa vegheze cu toate efectivele si resursele la prevenirea oricarui incident ce poate degenera in adevarate lupte de strada".
"ACL Baia Mare militeaza pentru exprimarea pasnica a optiunii politice inclusiv prin manifestari de strada si dezavueaza ferm orice tentativa de deturnare a unui protest non-violent. Orice escaladare a violentei in ziua de 14 noiembrie in Baia Mare este exclusiv responsabilitatea politica, dar si penala a PSD-UNPR-PC si a primarului Catalin Chereches", se mai arata in acest comunicat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.