Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent: Ungaria va construi un gard la frontiera cu Serbia

inchisoare

Ungaria va construi un gard înalt de 4 metri de-a lungul granitei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranti ilegali, a declarat miercuri ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, dupa sedinta de guvern, transmit Reuters si MTI.

'Imigratia este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Uniunea Europeana astazi. Statele UE sunt în cautarea unei solutii (...), însa Ungaria nu îsi poate permite sa mai astepte', a afirmat Szijjarto, citat de Reuters.

'Vorbim despre o întindere de frontiera cu o lungime de 175 km, a carei închidere fizica se poate produce cu un gard de patru metri', a indicat seful diplomatiei ungare, precizând ca 'Ministerul de Interne a primit instructiuni de a pregati' aceasta masura.

Pregatirile ar urma sa fie finalizate pâna miercurea viitoarea. Potrivit ministrului ungar, masura nu contravine obligatiilor internationale asumate de Budapesta si nu încalca niciunul din tratatele internationale, mentioneaza MTI.

La reuniunea de marti a ministrilor de interne din Uniunea Europeana a reiesit ca Ungaria este tara cel mai greu afectata de imigratia ilegala dintre toate statele membre, a mai afirmat Szijjarto, potrivit agentiei ungare.

Între timp, deputatii dezbat în parlamentul de la Budapesta un amendament înaintat de guvern la legea imigratiei, care va înaspri conditiile de primire a statutului de refugiat în Ungaria, adauga MTI.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.