Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECENDENT Papa Francisc dă de pământ cu propriii cardinali, numindu-i negaționiști: Sunt împotriva vaccinării

Papa Francisc

Vaccinul anti-COVID-19 pare să se transforme din medicament în armă a dezbinării, nu doar în mediul laic, ci și în cel clerical. La Vatican, de exemplu, Papa Francisc a obligat pe toată lumea să se vaccineze, iar de la 1 octombrie introduce certificatul sanitar obligatoriu pentru lucrători şi vizitatori. Exceptați sunt doar credincioşii care participă la slujbe.

După vizita din Slovacia, Sfântul Părinte a lansat un atac fără precedent la adresa propriilor cardinali anti-vacciniști. El a recunoscut că au existat diverse abordări, chiar și în diecezele catolice.

Citește și: DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ: Vaticanul impune certificatul verde de la 1 octombrie

”Este un pic ciudat”, a răspuns pontiful, ”pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile: rujeola, poliomielita... Poate că această virulență se datorează incertitudinii, nu doar a pandemiei. Există diversitatea vaccinurilor, dar și faima unor vaccinuri de a fi doar un pic de apă distilată, iar acest lucru a generat o frică. Alții spun că este un pericol pentru că spun că, prin vaccin, îți intră virusul. Chiar și în rândul cardinalilor există unii negaționiști și unul dintre ei, sărmanul, este internat cu virusul. Ironia vieții. Nu știu să explic bine, unii spun pentru că vaccinurile nu sunt experimentate suficient. Trebuie să se clarifice. În Vatican sunt cu toții vaccinați, în afară de un mic grup și se caută soluții pentru a-i ajuta”, a spus Papa Francisc.

Citește și: Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.