Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără scrupule: magazinele de mobilă din Moscova vând acum baroase marca Wagner Group ca obiecte de decor pentru casă

the telegraph
baros wagner

Barosul metalic este gravat cu logo-ul luptătorilor mercenari, precum și cu o grămadă de cranii - și vine într-o cutie de prezentare care seamănă cu un sicriu. Canalul rusesc Telegram Caution, Moscow a citat manageri de decorațiuni pentru casă care au declarat că există o "cerere mare" pentru aceste ciocane, care sunt descrise ca fiind "accesorii perfecte în cazul transformărilor de mansardă", scrie The Telegraph.

Mercenarii Wagner au fost acuzați de crime de război și sunt cunoscuți pentru că au ucis cu barosul dezertori în Ucraina și prizonieri în Siria. Anul trecut, grupul a încercat să intimideze deputații din Parlamentul European, trimițându-le un baros acoperit cu sânge fals.

Barosul decorativ face parte dintr-un boom al mărfii Wagner și este o dovadă a brandingului puternic al grupului

content-image

Odinioară evitat pentru brutalitatea sa, Wagner este văzut acum ca un brand câștigător în Rusia. Acesta a condus lupta Rusiei în Bakhmut, în regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde forțele rusești avansează.

Începând cu 2014, Kremlinul l-a folosit ca un activ negabil pentru a-și desfășura activitatea murdară în Orientul Mijlociu și în Africa. Cu toate acestea, de la invazia Rusiei în Ucraina, Wagner a devenit mainstream.

Săptămâna aceasta, Evgheni Prigojin, finanțatorul său, a declarat că Wagner a înființat centre de recrutare în 42 de orașe din Rusia pentru a recruta alți 30.000 de luptători.

Alte produse Wagner disponibile pe scară largă la vânzare includ seturi de backgammon din lemn sculptat, brelocuri, căni, tricouri și autocolante pentru mașini.

Politicienii care caută să atragă sprijin înaintea alegerilor regionale din Rusia, programate pentru luna septembrie, au pozat în birourile lor cu barosul Wagner și s-au lăudat că au urmat cursuri de luptă la centrele de antrenament Wagner.

În noiembrie, Wagner a deschis un bloc de birouri din sticlă și oțel la periferia Sankt Petersburgului, unde oferă chirii reduse la birouri companiilor implicate în promovarea invaziei Kremlinului în Ucraina și găzduiește, de asemenea, expoziții de fotografie pro-război.

Wagner este numit după indicativul soldatului din forțele speciale rusești care l-a înființat în 2014.  Prigojin, finanțatorul Wagner, este un fost infractor și restaurator cu glas dur care s-a împrietenit cu Vladimir Putin în anii 1990, când liderul rus era viceprimar al orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.