Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ SURPRIZE: apariția Omicron crește PRESIUNILE pentru vaccinare masivă în Africa

ECDC
Omicron Covid

Africa are puţine şanse să depăşească pandemia de COVID-19 dacă 70% din populaţia sa nu este vaccinată până la sfârşitul anului 2022, iar "discriminarea extremă legată de vaccinuri" riscă să lase în urmă continentul african, se arată într-un raport publicat luni, relatează Reuters. Descoperirea variantei Omicron de coronavirus în sudul Africii a intensificat opiniile potrivit cărora ratele scăzute de inoculare pot favoriza mutaţii virale, care apoi se pot răspândi în ţări în care ratele de vaccinare sunt mult mai mari. Cu toate acestea, doar cinci dintre cele 54 de ţări ale Africii sunt pe cale să atingă obiectivul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a vaccina complet 40% din populaţie până la sfârşitul anului 2021, a afirmat Fundaţia Mo Ibrahim într-un raport despre pandemia de COVID-19 în Africa, scrie Agerpres.

Unul din 15 africani este complet vaccinat, faţă de aproape 70% din populaţia ţărilor G7, conform datelor oferite de fundaţie, care a fost înfiinţată de miliardarul sudanez Mo Ibrahim în domeniul telecomunicaţiilor pentru a promova o mai bună guvernare şi dezvoltare economică în Africa.

"De la începutul acestei crize, fundaţia noastră şi alte voci africane au avertizat că o Africă nevaccinată ar putea deveni un incubator perfect pentru variante" de coronavirus, a declarat preşedintele fundaţiei, Mo Ibrahim, într-un comunicat.

"Apariţia variantei Omicron ne reaminteşte că COVID-19 rămâne o ameninţare globală şi că vaccinarea întregii lumi este singura cale de a merge mai departe", a adăugat el. "Cu toate acestea, continuăm să trăim cu o discriminare extremă legată de vaccinuri, în care mai ales Africa este lăsată în urmă", a mai spus omul de afaceri sudanez.

Potrivit raportului, pandemia de COVID-19 a scos la iveală, de asemenea, deficienţele în sistemul de înregistrare civilă africană, doar 10% din decesele raportate în Africa fiind oficial înregistrate, şi posibilitatea ca ratele de vaccinare să fie chiar mai mici decât au fost prezentate de statisticile oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.