Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără susținere în Parlament, Dan Barna, e optimist: Această criză poate fi încheiată și ne putem concentra pe guvernare

Facebook
Dan Barna

Dan Barna, propunerea USR pentru funcția de ministru de Externe, a declarat luni, la B1 TV, că USR a venit cu o propunere de premier și s-a oferit să guverneze România într-o perioadă de criză, în timp ce PSD și PNL nu au făcut decât să ridice din umeri. Barna a amintit că, la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotorceni, PSD și PNL nu au venit cu propuneri de prim-ministru. Dan Barna a mai afirmat că România ar putea ieși chiar mâine din criza politică dacă Guvernul Cioloș ar fi votat.

„România are disperată nevoie de un Guvern cu drepturi depline pentru a lupta cu pandemia, cu situația prețurilor la energie și pentru a demara ceea ce statul român s-a angajat în fața Comisiei Europene, ca cele 30 de miliarde din PNRR să înceapă să fie plătite României.

De aproape două luni suntem în criză pentru că premierul demis de Parlament nu și-a dat demisia. În toate țările civilizate, când premierul pierde susținerea parlamentară, își dă demisia și vine alt prmeier. La noi se încearcă diverse variante de democrație originală care nu funcționează.

Ce au făcut azi USR și Cioloș a fost să vină în fața Parlamentului să spună: noi, USR, spre deosebire de celelalte două partide care au fost la Controceni si au spus, ridicând din umeri, ”nu avem nicio propunere, nu știm ce să facem”, noi am venit cu propunere de premier, am venit cu un cabinet și venim în fața Parlamentului și suntem gata să ne asumăm guvernarea țării în această situație de criză. E singurul partid care a făcut asta, celelalte două nu au venit cu o propunere, deci ele nu au soluții”, a declarat Dan Barna.

Acesta a punctat apoi că majoritățile se confirmă în Parlament, nu prin tot felul de declarații.

„Mâine, România poate avea un guvern. Mâine, această criză poate fi încheiată și ne putem concentra pe guvernare”, a mai afirmat Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.