Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faruk Hadzibegici este noul selecţioner al Muntenegrului

fotbal drepturi tv minge

Antrenorul francez de origine bosniacă Faruk Hadzibegici a fost numit în funcţia de selecţioner al Muntenegrului, a anunţat federaţia de la Podgorica, informează AFP potrivit news.ro

El îl înlocuieşte pe Ljubisa Tumbakovici, demis după ce a refuzat să stea pe bancă la meciul cu Kosovo, din preliminariile Euro-2020.

Hadzibegici, 61 de selecţii în naţionala fostei Iugoslavii, a jucat în cariera lui de fotbalist la Sarajevo, Betis Sevilla, Sochaux şi Toulouse, iar ca antrenor a pregătit, printre altele, echipele Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakîrspor, Denizlispor, Dijon, Bastia şi Valenciennes. Ca selecţioner, el a mai antrenat naţionala Bosniei-Herţegovina.

Faruk Hadzibegici, în vârstă de 61 de ani, va debuta într-o partidă amicală cu Ungaria, la 5 septembrie. În preliminariile Euro-2020, Muntenegru ocupă locul 4 în Grupa A, cu două rezultate de egalitate şi două înfrângeri, după Anglia, 6 puncte (2 meciuri), Cehia, 6 puncte (3 meciuri), Kosovo, 5 puncte (3 meciuri) şi înaintea Bulgariei, 2 puncte (4 meciuri).

Aflat în funcţie din 2016, Ljubisa Tumbakovici a fost demis după ce a refuzat să fie pe bancă, la 7 iunie, la meciul cu Kosovo, scor 1-1, de la Podgorica, din preliminariile Campionatului European din 2020.

Federaţia "a decis în unanimitate demiterea lui Ljubisa Tumbakovici în urma hotărârii sale de a nu conduce echipa la meciul cu Kosvo, ceea ce reprezintă o surpriză dezagreabilă şi o încălcare a obligaţiilor sale profesionale", a precizat forul, atunci, într-un comunicat

Totodată, federaţia şi-a exprimat "mari regrete" pentru faptul că doi internaţionali de origine sârbă, Mirko Ivanici şi Filip Stojkovici, au lipsit de asemenea de la meci, fiind victime ale "presiunilor".

Muntenegru a recunoscut Kosovo, stat declarat independent din 2008, însă fosta provincie nu este recunoscută de Serbia, care se opune cu înverşunare independenţei acestei regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.