Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fascinant: cum își imaginau oamenii acum 100 de ani că va arăta lumea azi

sellerbdsm.life

În urmă cu o sută de ani în urmă, oamenii își imaginau cum va arăta lumea peste un secol, iar multe dintre previziunile lor par extrem de îndrăznețe, chiar și în contextul actual. Cercetările realizate de Paul Fairie de la Universitatea din Calgary au scos la iveală visele lumii din 1924 privind prezentul nostru.

De exemplu dr. Charles P. Steinmetz, prezentat de jurnalul care îi publica opinia drept expert în domeniul electricității, era de părere că oamenii nu vor mai fi nevoiți să muncească din greu, având nevoie de doar patru ore pe zi pentru a-și asigura bunăstarea familiei lor, evident, datorită electricității.

Un articol publicat în urmă cu 100 de ani

”În orașul anului 2024 vor exista drumuri cu trei nivele, autostrăzi ce vor trece prin inima orașului, zgârie-nori cu intrări pentru mașini înalte de până la 15 etaje, trenuri către suburbii care vor înlocui autobuzele, mărfurile vor fi transportate printr-o rețea subterană, care acoperi toate directiile, deservind toate stațiile de cale ferată și cartierele de afaceri, înlocuid în mare măsură camioanele grele”, scrie b1tv.ro.

Atunci când se vorbea despre speranța de viață a oamenilor, vizionarii din 1924 estimau că peste un secol majoritatea oamenilor va trăi „cel puțin 100 de ani,” iar descoperirile medicale vor rezolva multe dintre problemele de sănătate ale oamenilor.

Predicții despre tehnologie

O altă predicție interesantă făcută în urmă cu 100 de ani se referă la fotografiile de familie, prevăzând surprinzător de corect că albumele vor fi dominate de imagini video.

Un articol scris de o persoană mai optimistî a sugerat că cinematograful va contribui la instaurarea păcii mondiale prin „limbajul universal al filmelor”, un vis care încă se mai lasă așteptat.

Printre predicțiile mai fantastice s-au numărat locuirea oamenilor pe Lună, transplanturile de urechi. De asemenea, un ziar a avertizat că rezervele mondiale de diamante vor fi jefuite, iar oamenii vor purta inele de logodnă realizate dintr-o piatră prețioasă sintetică făcută din zahăr.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.