Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fâşia Gaza: Un palestinian ucis şi zeci răniţi cu muniţie de război de militari israelieni, în protestele de la graniţa cu Israelul

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Forţele israeliene au ucis un protestatar palestinian şi au rănit alţi 45 cu muniţie de război, în cursul demonstraţiilor săptămânale din Fâşia Gaza, au indicat vineri surse medicale, citate de agenţia DPA preluat de agerpres.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite din cauza gazelor lacrimogene. Doi jurnalişti şi un paramedic au fost loviţi direct în picioare de recipiente cu gaze lacrimogene. Unul dintre jurnalişti, rănit uşor, este un fotoreporter care lucrează pentru agenţia DPA.

Demonstraţiile au loc aproape de gardul care separă Fâşia Gaza de Israel. Este cea de-a şaptea săptămână de proteste, în cursul cărora demonstranţii cer dreptul refugiaţilor palestinieni din timpul războiului regional din 1948 să se întoarcă la casele lor aflate acum în Israel.

Cel puţin 53 de palestinieni au fost ucişi în protestele din ultimele săptămâni, inclusiv doi jurnalişti, în timp ce 1.900 au fost răniţi de focurile de armă trase de către israelieni.

Protestele vor atinge punctul culminant pe 14 şi 15 mai, când palestinienii deplâng crearea Israelului în urmă cu 70 de ani.

Potrivit site-ului israelian Ynet, trei israelieni au fost reţinuţi după ce au încercat să trimită în zbor zmee în flăcări în Fâşia Gaza, dar au provocat în schimb incendii pe terenuri agricole în Israel.

Israelul a afirmat că mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, încearcă să întreprindă atacuri în zona gardului de la graniţă şi în cele din urmă împotriva comunităţilor israeliene de la graniţă.

Majoritatea deceselor survin deoarece armata israeliană trage asupra palestinienilor care se apropie de gardul de la frontieră.

Organizaţiile pentru drepturile omului spun că folosirea forţei de către armata israeliană este disproporţionată faţă de ameninţarea reprezentată de palestinieni, care aruncă cu pietre şi cocteiluri Molotov şi incendiază cauciucuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.