Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fata lui Gabriel Oprea, victorie în fața procurorilor DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Oprea DNA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât vineri, definitiv, ridicarea măsurii sechestrului asigurator de pe bunurile ce aparţin fiicei lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor, anulând astfel decizia luată de DNA în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

„Admite contestaţia formulată de persoana interesată TUDOR ANA MARIA împotriva măsurii asigurătorii instituite prin ordonanţa nr. 905/P/2015 din 6 decembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi a procesului verbal din data de 7 decembrie 2016 de aducere la cunoştinţă a sechestrului. Desfiinţează în parte ordonanţa contestată şi procesul verbal de aducere la cunoştinţă a sechestrului în sensul ridicării măsurii asigurătorii de pe bunurile aparţinând contestatorului TUDOR ANA MARIA, respectiv: a) imobilul situat în Bucureşti şi cota indiviză din terenul aferent acestui apartament, imobil evaluat, carte funciară; b) 1/2 din imobilul situat în Bucureşti şi cota indiviză din terenul aferent acestui apartament, imobil evaluat; c) imobilul cu destinaţie de spaţiu comercial situat în Bucureşti, şi cota indiviză din terenul aferent, imobil evaluat. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate şi ale procesului verbal din data de 7 decembrie 2016 aducere la cunoştinţă a sechestrului. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 35 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 decembrie 2016”, se arată în decizia instanţei.

Orban îl ironizează pe Tăriceanu: Poate portarul de la sediu i-a propus şefia PNL/ VIDEO

Decizia magistraților vine la o zi după ce joi au decis să ridice sechestrul de pe bunurile ce aparţin fiului lui Gabriel Oprea, Gabriel Oprea Jr.

Judecătorii ÎCCJ au avut de luat o decizie în privința sechestrului impus de procurorii DNA asupra a opt proprietăți - case de locuit, terenuri, dar și spații comerciale, care aparțin lui Gabriel Oprea sau care au fost donate către fiica și fiul acestuia în ultimul an, după ce fostul ministru a contestat decizia luată de DNA.

Fostul ministru rămâne astfel cu sechestru pe alte imobile, care nu au făcut obiectul donațiilor.

Hotărârile luate de ÎCCJ sunt definitive.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.