Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fata lui Serghei Surovikin rupe tăcerea: 'Se află la locul de muncă. Nu are nimic!'

Der Spiegel
general Serghei Surovikin armaghedon

Fata comandantului Forțelor Aeriene ruse, generalul-colonel Serghei Surovikin, a declarat pentru publicația Baza că generalul nu a fost arestat și că se simte bine. Spre dimineață, pe canalele de Telegram au apărut postări despre încarcerarea sa într-un centru de detenție preventivă, fiind suspectat de implicare în revolta "wagnerilor".

Fata lui Serghei Surovikin, Veronika, într-o conversație cu Baza, a declarat că zvonurile despre detenția generalului erau false. Potrivit acesteia, "comandantul-șef al Forțelor Aeropurtate nu a pățit nimic", nimeni nu l-a arestat și acum "toată lumea este la locul de muncă". De asemenea, ea a reamintit că generalul "nu a apărut niciodată în mass media în fiecare zi și nu a făcut nicio declarație. Soția generalului Surovikin a refuzat să comenteze zvonurile privind arestarea sa.

Zvonurile privind arestarea lui Surovikin au apărut aseară. Canalele de Telegram au susținut că generalul a fost reținut încă din 25 iunie - a doua zi după revolta Wagner - și plasat în centrul de detenție preventivă Lefortovo. Arestarea a fost raportată ulterior de Financial Times, citând trei surse.

De asemenea, generalul-colonel Andrei Yudin a negat miercuri spre seară zvonul că el, împreună cu șeful său, generalul-colonel Serghei Surovikin, se află în centrul de detenție preventivă Lefortovo din Moscova, a declarat oficialul rus în presă (detalii aici).

Publicațiile occidentale, citând serviciile de securitate, au scris că Surovikin știa despre rebeliunea militară care se pregătea. Dar nu este clar dacă acesta l-a ajutat pe Prigozhin să își planifice acțiunile, a relatat New York Times, citând oficiali informați de serviciile secrete americane. Potrivit ziarului, aceștia cred, de asemenea, că și alți generali ruși ar fi sprijinit încercarea mercenarilor Wagner de a înlătura conducerea Ministerului Apărării. Dmitri Peskov a descris acest lucru drept "speculații și bârfe".

După ce a început revolta, Surovikin a făcut un apel video către combatanții Wagner și i-a îndemnat să se oprească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.