Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fața nevăzută a șantajului de 800.000 de euro al Ioanei Zăvoranu la adresa managerului de la Colțea: Scos `țap ispășitor` după un împrumut de 40.000 de euro

oana zavoranu

Anchetatorii DNA au deferit-o recent pe Ioana Zăvoranu și pe avocatul Silviu Ionuț Călin, pentru fapte de corupție în combinație cu fapte de șantaj, prejudiciul în dauna persoanei vătămate, actualul manager al Spitalului Colțea, ex-manager al Spitalului Colentina, Bogdan Furtună, fiind de 800.000 de euro.

Suma uriașă de șantaj, s-ar explica, conform datelor din dosar pe baza unor pretinse deficiențe de management ale lui Furtună, la clinica privată a Oanei Zăvoranu, One Life, unde acesta a activat o perioadă.

Cu toate acestea, pretențiile privind această  sumă, reiese din actul procurorilor DNA, transmis judecătorilor Curții de Apel București, au apărut după ce anterior, medicul Furtună ar fi împrumutat de la Ioana Zăvoranu și soțul acesteia suma de 40.000 de euro.

Prietenia...

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada decembrie 2016 -2018, între persoana vătămată ( ) și inculpata ( ) a existat o relație de prietenie și colaborare profesională.

Astfel, în perioada februarie 2017-decembrie 2018, persoana vătămată a deținut funcția de administrator al clinicii One Life, ai cărei asociați sunt inculpata Ioana Zăvoranu, cu un procent de 99% din acțiunile acestei societăți, și soțul acesteia, cu un procent de 1% din acțiuni”, se arată în actele dosarului ajuns pe masa judecătorilor.

Direcția arată că începând cu luna septembrie 2017, Zăvoranu i-a reproșat lui Furtună faptul că aceasta a făcut ”hoții„ și că nu va scăpa de un proces penal.

Însă, ulterior acuzației lansate de către inculpată persoanei vătămate, relațiile acestora în cadrul societății au continuat, cu atât mai mult decât atât, persoana vătămată a desfășurat activități pentru societate și după decembrie 2018, respectiv după numirea în funcția de director medical interimar la Spitalul Clinic Colțea, deși legal nu îi mai erau premise aceste activități.

În decursul timpului, între persoana vătămată și inculpată/soțul acesteia au fost încheiate mai multe contracte de împrumut, prin care persoana vătămată a fost împrumutată cu diverse sume de bani, respectiv cu peste 40.000 de euro”, se mai arată în actele dosarului.

Scos țap ispășitor...

„În luna august 2020, persoanei vătămate Bogdan Furtunî i s-a adus la cunoștință de către directorul din perioada aceea al Clinicii One Life, că ar exista un pretins prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro, pe care persoana vătămată l-ar fi creat în perioada în care a deținut funcția de administrator al acestei clinici.

În contextul executării silite promovate de către Ioana Zăvoranu, la data de 14.10.2020, ora 12,12 persoana vătămată îi trasmite un mesaj text inculpatei, în care aceasta îi solicită acordarea unui timp mai îndelungat pentru plata unei datorii către soțul acesteia.

În continuare, pe datele de 17 și 25 ale lunii octombrie 2020, în contextul executării silite a persoanei vătămate, inculpata, folosindu-se de notorietatea sa, a publicat pe contul de socializare Facebook de la acel moment, postări prin care exercită presiune psihică asupra persoanei vătămate.

Iar, în luna aprilie 2021, în contextul în care inculpata l-a angajat ca apărător în mai multe cauze civile pe inculpatul Silviu Ionuț Călin, inculpata i-a prezentat inculpatului că persoana vătămată, în perioada în care a administrat clinica acesteia, respectiv One Life SRL, a creat societății comerciale un presupus prejudiciu în cuantum de 800.000 euro, solicitându-i să formuleze plângere penală împotriva persoanei vătămate pentru săvârșirea mai multor fapte de natură penală, pentru care se dispune acțiunea penală din oficiu.

În cadrul discuțiilor purtate între cei doi inculpați, discuții la care au participat și martorii ( ) și ( ), inculpatul ( ), invocând durata lungă a unui proces penal, a propus încheierea unui contract de tranzacție între persoana vătămată și clinică Ioanei Zăvoranu.

Inculpatul Călin, prin intermediul martorului ( ), a luat legătura cu persoana vătămată, căreia i-a prezentat solicitările inculpatei Zăvoranu, și, în cursul discuțiilor purtate cu persoana vătămată, în perioada 07.04-21.04.2021, inculpatul a exercitat amenințări asupra persoanei vătămată Bogdan Furtună care au constat în faptul că, sub pretextul unui posibil prejudiciu cauzat de persoana vătămată, pe perioada în care aceasta a fost administratorul One Life, va fi formulată plângere penală împotriva persoanei vătămate care va avea ca rezultat sigur condamnarea persoanei vătămate și suspendarea dreptului la liberă practică, precum și că vor fi date în vileag în mass media aspecte denigratoare pentru persoana vătămată de natură să îi compromită acesteia imaginea, dar și aptitudinea de a fi aleasă într-o funcție publică, acte care au fost săvârșite în scopul ca inculpata Zăvoranu să obțină de la aceasta un folos material în mod injust, reprezentat de suma de 240.000 de euro”, se mai arată în dosar.

Trași „pe bandă”

„Având în vedere cele arătate mai sus, persoana vătămată s-a simțit constrânsă, motiv pentru care a apelat la serviciile apărătorului ales, avocat ( ), care a îndrumat-o în toată această perioadă, discuțiile purtate de către persoana vătămată fiind înregistrate de către aceasta.

Inculpata ( ), la data de 20.04.2021, în contextul în care persoana vătămată nu s-a prezentat la notariat pentru a semna contractul de tranzacție dintre aceasta și societatea ( ) SRL, pe care o administrează inculpata, stabilindu-se între părți o nouă programare la notar pentru a doua zi în acest scop, a revenit prin intermediul paginii de socializare Facebook, scriind ” ( ) ”, cu mențiunea că în data de 20 octombrie 2020 nu este nicio postare în acest sens, ci sunt cele din datele de 17 și 25 octombrie 2020.

Întrucât persoana vătămată nici la data de 21.04.2021 nu s-a prezentat la notariat pentru a semna tranzacția din părți, devenind evident că nu va semna această tranzacție și implicit nu va achita suma de 240.000 euro solicitată, inculpata ( ) a postat un mesaj... .

La data de 23.04.2021, inculpata ( ) a participat la o emisiune difuzată de către postul România Tv, în care a denigrat persoana vătămată”, mai notează procurorii anticorupție în dosarul transmis instanței de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.