Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faţada celebrei biserici Madeleine din Paris va fi renovată şi inaugurată în 2023

Motion Array
Franta steag

Faţada celebrei biserici Madeleine din Paris, în prezent acoperită în întregime de schele, îşi va regăsi strălucirea de odinioară după o campanie de renovare care va dura până în iunie 2023, a anunţat luni Primăria din capitala Franţei, informează AFP.

Situată pe axa formată de Place de la Concorde şi Assemblee Nationale, monumentala biserică din centrul capitalei franceze este înconjurată de schele şi plase de protecţie de aproximativ 20 de ani, potrivit agerpres.ro.

"Restaurarea vizează toată faţada care poate fi văzută de pe Rue Royale: marea scară monumentală, ansamblul celor 16 coloane corintice (două rânduri de câte opt) până la poarta de intrare, pronaosul (vestibulul)", a explicat Karen Taieb, adjuncta primarului socialist din Paris, care se ocupă de patrimoniu şi de relaţiile cu cultele.

Proiectul vizează mai ales "eliminarea eşafodajului (din faţa uşii centrale), care a fost ridicat în 1998 pentru a consolida structura, întrucât se constatase o tasare, precum şi fisuri până la nivelul boltei", a adăugat ea.

Lansate în luna mai, lucrările sunt coordonate de Primăria din Paris, proprietarul edificiului, şi vor costa 10 milioane de euro. O prelată publicitară urmează să acopere eşafodajul începând din septembrie şi ar trebui să aducă venituri de 8 milioane de euro.

Construirea Bisericii Madeleine, decisă în timpul domniei lui Napoleon I, s-a întins pe mai multe decenii în timpul secolului al XIX-lea. Biserica a găzduit numeroase funeralii ale unor personalităţi, precum cele ale pianistului Frederic Chopin, cântăreţei Edith Piaf şi dansatoarei Josephine Baker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.