Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faurecia şi-a revizuit obiectivele pentru 2021 din cauza crizei semiconductorilor

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Producătorul francez de componente auto Faurecia, prezent şi pe piaţa din România, şi-a redus joi obiectivele financiare pentru anul 2021, precizând că a decis să le adapteze ca urmare a noilor prognoze privind evoluţia pieţei auto mondiale publicate recent de IHS Markit, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, furnizorul de informaţii financiare IHS Markit a informat că se aşteaptă la o producţie mondială de automobile de 72 milioane de unităţi în acest an, faţă de 76,8 milioane unităţi cât estima anterior, precizând că de vină pentru această reducere este impactului peste aşteptări al crizei semiconductorilor.

"Obiectivele financiare ale Faurecia pentru 2021 se bazau în mod explicit pe ipoteza că 76,6 milioane de vehicule vor fi produse în acest an", a informat joi compania franceză într-un comunicat de presă. Conform noilor presupuneri referitoare la o producţie mondială de automobile de 72 milioane de unităţi, Faurecia estimează că va realiza vânzări anuale de 15,5 miliarde de euro, faţă de obiectivul anterior de 16,5 miliarde de euro, informează Agerpres.

De asemenea, grupul francez care luna trecută a câştigat o bătălie pentru preluarea firmei germane Hella, care produce dispozitive de iluminat pentru autovehicule, a estimat că marja sa operaţională pentru 2021 va varia între 6% şi 6,2%, faţă de o estimare anterioară de 7%. Faurecia şi-a revizuit şi obiectivul referitor la fluxul net de lichidităţi până la aproximativ 500 de milioane de euro.

Faurecia deţine cinci fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) şi Căţeasca, judeţul Argeş (Sisteme de Interior). La rândul său, firma germană Hella este şi prezentă pe piaţa din România, unde are trei centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie în Timişoara, Arad, Lugoj şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.