Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI investighează un atac armat asupra rețelei electrice dintr-un comitat din Carolina de Nord

FBI

FBI a declanșat o investigație după ce două centrale electrice au fost avariate de focuri de armă în comitatul Moore din Carolina de Nord, transmite BBC News, potrivit Mediafax.

Nu a fost anunțat niciun motiv sau un suspect pentru atacul de sâmbătă seara, dar poliția a declarat că acesta a fost intenționat.

Aproximativ 35.000 de persoane din comitatul Moore au rămas fără curent electric, iar reparațiile ar putea dura câteva zile, potrivit autorităților.

Toate școlile din comitat au fost închise luni și a fost declarată stare de urgență.

„Persoana sau persoanele care au făcut acest lucru știau exact ce fac”, a declarat șeriful Ronnie Fields, în cadrul unei conferințe de presă. El a declarat că FBI lucrează cu autoritățile locale pentru a stabili cine este responsabil de atac. „Nu a fost la întâmplare", a spus el.

Conform autorităților, abia joi ar putea fi restabilită alimentarea cu energie electrică, deoarece pagubele la cele două centrale sunt semnificative.

Pompierii au anunțat că au avut loc mai multe accidente rutiere în momentul întreruperii curentului, inclusiv un carambol cu patru vehicule. De asemenea, un spital a trecut la utilizarea generatoarelor, în timp ce serviciile de apă și canalizare funcționează tot cu generatoare de rezervă.

„Un astfel de atac asupra infrastructurii critice este o crimă gravă, intenționată și mă aștept ca autoritățile statale și federale să investigheze în detaliu și să îi aducă pe cei responsabili în fața justiției", a declarat guvernatorul statului, Roy Cooper, într-o declarație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.