Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI va coopera cu agenţiile de spionaj pentru a lupta împotriva hackerilor

FBI

Poliţia federală americană (FBI) va conlucra mai strâns cu agenţiile de spionaj şi companiile de internet, în cadrul unei noi strategii federale vizând combaterea piraţilor informatici străini, transmite joi agenţia Reuters, citând înalţi responsabili ai FBI.

Decizia vine după un an în care Centrul american de reclamaţii privind infracţionalitatea online a înregistrat în total 467.361 de plângeri, însumând pierderi de peste 3,5 miliarde de dolari în dauna unor persoane fizice şi companii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Strategia FBI prevede reorganizarea personalului cu responsabilităţi în combaterea criminalităţii informatice şi contrainformaţii cibernetice şi pune un accent pe crearea de parteneriate cu agenţiile de poliţie străine, precum şi cu companiile private de internet, care deţin frecvent cele mai utile informaţii legate de activităţile hackerilor, a explicat Matt Gorham, director adjunct al diviziei pentru criminalitatea informatică.

Între altele, va dobândi un nou statut Centrul operativ naţional de investigaţii informatice NCI-JTF, organism guvernamental cu sediul la Chantilly, statul Virginia, în cadrul căruia lucrează specialişti din peste 30 de agenţii federale, inclusiv CIA, Agenţia pentru securitate naţională şi Serviciul Secret. Acesta va servi drept pilon central al eforturilor guvernamentale de monitorizare şi combatere a atacurilor informatice.

Obiectivul acestei strategii este de a combina "instrumentele şi autoritatea tuturor" pentru a obţine rezultate mai bune, a spus Gorham.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

De o atenţie specială vor beneficia "centrele de misiuni" având divizii informatice separate în cadrul FBI, care vor monitoriza interferenţele din direcţia Rusiei, Chinei şi Iranului, considerate principalele ameninţări informatice.

"Admitem că prea multă vreme principalii noştri adversari străini au considerat că pot ataca reţelele SUA, pot fura proprietate intelectuală, pot pune în pericol infrastructura noastră critică fără a se pune pe ei înşişi în vreun pericol", a spus Tonya Ugoretz, asistent adjunct al directorului diviziei informatice a FBI.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

Unii experţi în securitate naţională au apreciat însă că aceste parteneriate ar putea duce la conflicte interne, diferite agenţii de informaţii şi investigaţie putând avea scopuri diferite, ce pot intra în conflict.

"Este inevitabil ca aceste diferenţe să creeze tensiuni în ce priveşte priorităţile, dar trebuie încercat pentru că trebuie să înţelegem mai bine ecosistemul infracţional", a spus Michael Daniel, fost înalt oficial american şi actual preşedinte al Cyber Threat Alliance.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.