Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Barcelona a deschis o academie în Asia Centrală

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Clubul spaniol FC Barcelona a deschis în Kirghizstan o academie de fotbal şi a inaugurat, miercuri, construcţia unei a doua, primele din Asia Centrală, regiune în care fotbalul este în plină dezvoltare în ciuda lipsei infrastructurilor, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Academia este primul proiect la scară mare al Barcelonei în Asia Centrală şi va ocupa un loc special în istoria fotbalului kirghiz", s-a felicitat Sadîr Japarov, conducătorul acestei foste republici sovietice de circa 7 milioane de locuitori.

Delegaţia barceloneză condusă de preşedintele Joan Laporta a fost primită de Kamcibek Taciev, şeful serviciilor secrete din Jalal-Abad, oraşul în care a fost construită şi inaugurată prima academie a Barcelonei. A doua trebuie să fie construită în capitala Bişkek (nord).

"Sperăm ca într-o zi Kirghizstanul să participe la Cupa Mondială şi vrem în această ţară copiii să poată învăţa şi practica fotbalul", a declarat preşedintele clubului catalan, cvintuplu câştigător al Ligii Campionilor, la sosirea în această ţară.

Din delegaţia catalană care a făcut deplasarea au făcut parte câştigătorul "Balonului de Aur" din 1999, Rivaldo, emblematicul fundaş spaniol Carles Puyol sau internaţionalul francez Ludovic Giuly.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.