Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Barcelona taie salariile cu 50 la sută

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Barcelona se confruntă de mai mulți ani cu probleme financiare serioase, iar decizia de a refuza acordul cu La Liga o face să apeleze din nou la reduceri salariale.

Catalanii au datorii uriașe, de ordinul sutelor de milioane de euro. Astfel, conform Mundo Deportivo, conducerea clubului urmează să pună în aplicare un plan care presupune tăieri de salarii pentru aproape tot lotul.

Potrivit cotidianului spaniol, tuturor fotbaliștilor din vestiar urmează să li se propună tăieri de 50%, cu excepția câtorva.

Singurii care vor rămâne cu același salariu sunt cei sosiți la echipă sezonul trecut, adică Ferran Torres (21 de ani), Memphis Depay (27 de ani) și Pierre-Emerick Aubameyang (32 de ani) și cei care au semnat recent prelungiri: Ansu Fati, Pedri (ambii 19 ani) și Ronald Araujo (23 de ani).

În plus, cei doi fotbaliști cu care Barcelona a ajuns recent la un acord, Franck Kessie (25 de ani) și Andreas Christensen (26 de ani), vor rămâne cu suma propusă în momentul în care și-au dat acordul să vină pe Camp Nou.

Barcelona continuă să aibă probleme financiare, însă a refuzat un acord dintre La Liga și fondul de investiții CVC. Asta înseamnă că oficialii clubului vor trebui să ia măsuri urgente până la data de 30 iunie.

Acela este termenul până la care Barcelona trebuie să scape de o datorie cuprinsă între 590 și 595 de milioane de euro către Goldman Sachs, acumulată din cauza pierderilor financiare din ultimii doi ani, iar ea trebuia inițial plătită pe durata a 10 ani.

Potrivit publicației catalane CCMA, Barca a refuzat să semneze înțelegerea făcută de La Liga cu acel fond de investiții, care era menit să aducă venituri de 8,2% în plus. Motivul este că clubul vrea mai mult, adică 25%.

Pentru acest lucru, catalanii își vor întreba membrii votanți dacă ar putea primi 25% din drepturile audiovizuale, în loc de cei 8,2%, cât era înțelegerea semnată de Ligă pe o perioadă de 50 de ani. Varianta Barcei este mai profitabilă pentru club, care poate aduna în plus venituri de 200 de milioane de euro.

În acest moment, catalanii au câteva căi de a scăpa de această datorie. Mai întâi, ei vor vinde 49% din acțiunile părții de marketing către BLM, însă clubul va fi nevoit totuși și să reducă din nou salariile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.