Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FCSB a fost desemnată cea mai tânără echipă din Liga I

gsp.ro
fcsb

FCSB este cea mai tânără echipă din Liga I, cu o medie de vârstă de 24,9 ani, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES), ce ia în calcul formaţiile din 67 de prime divizii din toată lumea în funcţie de jucătorii folosiţi în meciurile din sezonul curent.

FCSB este urmată la acest capitol de FC Viitorul (25,1 ani), Chindia Târgovişte (25,7), Gaz Metan Mediaş (26,3), Universitatea Craiova (26,4), FC Botoşani (27,2), Academica Clinceni (27,4), Astra Giurgiu (27,5), UTA Arad (27,5), FC Voluntari (27,6), FC Argeş (28,0), Politehnica Iaşi (28,1), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (28,2). Dinamo Bucureşti (28,2), potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

CFR Cluj, câştigătoarea ultimelor trei ediţii din Liga I, este penultima, cu o medie de vârstă de 29,4 ani, devansând-o numai pe FC Hermannstadt - 29,8 ani.

În cele cinci mari campionate din Europa, cea mai tânără echipă este AC Milan, cu o medie de vârstă de 24,5 ani, în ciuda prezenţei unor veterani, ca portarul român Ciprian Tătăruşanu (34 de ani) şi mai ales atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic (39 de ani). Fosta campioană a Italiei este urmată de trei cluburi din Franţa, AS Monaco (24,7), Stade de Reims (24,8) şi Saint-Etienne (24,8).

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

În ce priveşte primele 20 de ţări în clasamentul UEFA, pe primul loc sunt danezii de la Nordsjaelland (22,7 ani), ce-i devansează pe portughezii de la Famalicao (23,1) şi olandezii de la ADO Den Haag (23,4). La Den Haag evoluează românul Andrei Raţiu, născut pe 20 iunie 1998.

Pentru ansamblul campionatelor luate în considerare ,valorile extrem au fost măsurate în cazul lui FK Metta (Letonia, 20,6 ani) şi Mushuc Runa (Ecuador, 31,6 ani).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.