Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Feathers' recompensat cu Marele Premiu al Săptămânii Criticii în cadrul Festivalului de la Cannes

diario1.com
covor rosu festivalul de film de la cannes

Juriul Săptămânii Criticii, una dintre secţiunile paralele din cadrul Festivalului de la Cannes, a decernat miercuri Marele Premiu filmului egiptean ''Feathers'', în regia lui Omar El Zohairi, informează AFP.

Filmul spune povestea unei femei ''devotate trup şi suflet soţului şi copiilor săi'' şi care, pe neaşteptate, trebuie să-şi asume ''rolul de cap al familiei'' după ce, la aniversarea de patru ani a fiului lor, un magician îi transformă accidental soţul într-o găină.

''Luptând pentru supravieţuirea sa şi a copiilor, ea devine puţin câte puţin o femeie independentă şi puternică'', potrivit sinopsisului filmului.

Omar El Zohairi, în vârstă de 32 de ani, a absolvit Institutul de cinema din Cairo şi a fost asistentul mai multor cineaşti egipteni. A semnat mai multe scurtmetraje, iar ''Feathers'' este lungmetrajul său de debut, asemenea tuturor filmelor prezentate anul acesta în competiţie la Săptămâna Criticii.

Juriul acestei secţiuni este prezidat de cineastul român Cristian Mungiu, recompensat cu Palme d'Or în 2007 pentru pelicula ''4 luni, 3 săptămâni, 2 zile''.

Săptămâna Criticii, consacrată descoperirii de noi talente, a ajuns anul acesta la cea de-a 60-a ediţie. Directorul său artistic, Charles Tesson, va preda mandatul, începând cu ediţia viitoare, tinerei regizoare Ava Cahen, specializată în cinema şi seriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.