Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fed a majorat dobânda de referinţă în SUA

www.gettyimages.com
rezerva federala

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context financiar şi geopolitic instabil, potrivit Mediafax.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 4,75%-5,00%.

"Indicatorii recenţi arată creşteri modeste ale consumului şi producţiei. Ritmul creării locurilor de muncă s-a intensificat în ultimele luni şi este la un nivel solid. Rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia rămâne ridicată. Sistemul bancar al SUA este sănătos şi rezistent. Evoluţiile recente probabil vor avea ca efect condiţii mai aspre de creditare pentru familii şi companii, afectând activităţile economice, angajările şi inflaţia. Amploarea acestor efecte este incertă. Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Rezerva Federală a reafirmat obiectivul de a atinge "un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung". "Pentru susţinerea acestor obiective, Comitetul a decis să majoreze dobânda fondurilor federale până la intervalul de 4,75%-5,0%. Comitetul va monitoriza atent noile informaţii şi va analiza implicaţiile în materie de politică monetară. Comitetul anticipează că ar putea fi necesare acţiuni suplimentare de politică strictă pentru a atinge o poziţie de politică monetară suficient de restrictivă pentru readucerea inflaţiei la nivelul de 2% în timp", subliniază Rezerva Federală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.