Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fed prevede o prăbușire a PIB american cu aproape 53%

Washington Examiner
trezoreria Federal Reserve

Activitatea economică din al doilea trimestru s-a redus cu mai mult de jumătate, potrivit unor estimări ale Rezervei Federale Atlanta, care indică o cădere de 52,8%, relatează CNBC, potrivit Mediafax.

Datele arată că producția americană rămâne în scădere accentuată și va afecta investițiile și consumul. Datele arată că doar 43,1% dintre firme au creștere în luna mai.

Extrapolând datele, Fed Atlanta anticipează că cheltuielile cu consumul, care constituie 68% din produsul intern brut al națiunii, vor scădea cu 58,1% în perioada aprilie-iunie. Investițiile interne, care reprezintă 17% din PIB, vor scădea cu 62,6%.

Estimările din Atlanta suferă revizuiri periodice și, în general, sunt mai precise, pe măsură ce se apropie de sfârșitul trimestrului. Estimarea New York Fed, actualizată cu ceva timp în urmă, estimează o scădere a PIB de 35,5%. Scăderea trimestrială, în timp ce un sondaj CNBC în rândul unor economiști de frunte a anticipat o scădere medie de 38%.

Un local din Cluj a impresionat presa din întreaga lume: Netflix vrea să filmeze aici un serial / VIDEO

Estimările au și o parte pozitivă, care estimează o recuperare accentuată pe termen scurt. Ed Yardeni, de la Yardeni Research. anticipează în trimestrul al treilea o revenire de 20% urmată de un câștig de 5% în trimestrul patru.

După aceea, însă, situația devine tulbure, analiștii anticipând o plafonare, cu rate mici de creștere, de o singură cifră. „Nu ne așteptăm ca PIB-ul real să-și revină la nivelul maxim din T4 2019 până la sfârșitul anului 2022 ”, a declarat Yardeni într-o notă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.