Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FED-ul american a inclus date despre criptomonede în noul său raport, unde majoritatea americanilor care dețin cripto tind să fie deținători de venituri mari

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

Doar 12% dintre adulții americani au folosit criptomonede în 2021, iar decalajul demografic dintre cei care au investit în el și cei care au folosit-o în tranzacții a fost enorm.

Consiliul Rezervei Federale a Statelor Unite a inclus date despre criptomoneda în noul său raport Economic Well-Being of US Households în raportul din 2021. Al nouălea raport anual al Fed a analizat rezultatele sondajului de la 11.000 de persoane chestionate în octombrie și noiembrie 2021, conform cointelegraph.com.

Raportul a indicat că bunăstarea financiară este cea mai ridicată de când a început raportarea, cu 78% dintre adulții din SUA „se descurcă bine sau trăiesc confortabil financiar”. Adică o creștere de 3% în ultimii trei ani. Ca un diagnostic al aptitudinii financiare, raportul îi citează pe cei 68% dintre americani care spun că ar putea acoperi o cheltuială de urgență de 400 de dolari doar folosind numerar sau echivalentul acestuia.

Raportul a analizat utilizarea criptomonedelor pentru prima dată. A constatat că 12% dintre adulții din SUA au deținut sau au folosit criptomonede în 2020, 11% deținând-o ca investiție, 2% folosind-o pentru o achiziție sau o plată și 1% trimițând-o prietenilor sau familiei. Investitorii care dețineau cripto „aveau venituri disproporționat de mari, aproape întotdeauna aveau o relație bancară tradițională și, de obicei, aveau alte economii pentru pensii”. Patruzeci și șase la sută aveau venituri anuale de 100.000 de dolari sau mai mult, iar 89% dintre cei care nu erau pensionați aveau economii pentru pensii. Douăzeci și nouă la sută aveau venituri sub 50.000 de dolari.

Profilul utilizatorului obișnuit care efectuează tranzacții cu cripto diferă total de cel al investitorilor. Raportul susținea că aproape 60% dintre acești utilizatori au avut venituri sub 50.000 USD, iar 20% aveau venituri sub 25.000 USD. Doar 24% au avut venituri peste 100.000 USD. Treisprezece la sută nu aveau cont bancar. Aceasta se compară cu cei 6% dintre americanii adulți care nu au conturi bancare. Douăzeci și șapte la sută dintre cei care au folosit cripto pentru tranzacții nu au avut carduri de credit, comparativ cu 17% din populația totală.

Cei care au folosit cripto pentru tranzacții s-au confruntat și cu alte dezavantaje. Aproape un sfert nu avea diplomă de liceu, potrivit rezultatelor raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.