Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federalizarea Modovei este un proiect periculos - Marian Lupu

Federalizarea Republicii Moldova este un proiect periculos, care ar putea duce la dispariţia statului, a avertizat duminică liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, într-o emisiune televizată, potrivit portalului Deschide.md.

În regiunea transnistreană au avut loc deja două referendumuri în cadrul cărora locuitorii au spus că nu doresc să rămână în componenţa Republicii Moldova, a amintit Marian Lupu. "Rezultatele acestor scrutine nu au fost recunoscute de către nimeni. Dacă însă Transnistria va avea un statut special, atunci ar putea avea loc din nou un astfel de referendum, ale cărui rezultate sunt deja recunoscute. Federalizarea este o formă nereuşită ce pune în pericol existenţa Republicii Moldova", a explicat liderul PDM, partid din axa puterii de la Chişinău.

Stil MAFIOT. Vicepreşedintele ţării a BĂTUT şi RĂPIT un rival politic

Referindu-se la proiectul de federalizare a Republicii Moldova, promovat de preşedintele ales Igor Dodon, Marian Lupu a spus că PDM este dispus să colaboreze cu acesta. "(...) trebuie să conlucrăm ca în orice stat normal", a pledat Lupu.

El a mai spus în aceeaşi emisiune că s-a retras din cursa electorală înaintea primului tur de scrutin pentru a evita un "7 aprilie", când protestele de la Chişinăul împotriva fraudării alegerilor din 5 aprilie 2009, câştigate de Partidul Comuniştilor (PCRM), au degenerat în violenţe. Mulţi analişti de la Chişinău susţin însă că retragerea sa din cursa prezidenţială a fost mai degrabă în avantajul candidatului stângii, prorusul Igor Dodon, decât în cel al candidatei opoziţiei proeuropene, Maia Sandu, în favoarea căreia Lupu a sugerat că se retrage, informează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.