Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Belgiană de Fotbal va vaccina întreg lotul de jucători înaintea turneului EURO 2020

belgia fotbal

Lotul naţionalei de fotbal al Belgiei va fi vaccinat înainte de participarea la turneul EURO 2020, care va avea loc în această vară, a anunţat miercuri Federaţia de profil din această ţară (URBSFA) pe contul său de Twitter.

''Ne bucurăm pentru decizia guvernului privind vaccinarea lotului înainte de participarea la EURO 2020 (11 iunie - 11 iulie). Este un lucru foarte important în contextul în care dorim să avem un rol major la acest turneu. Mulţumim celor care au făcut acest lucru posibil'', se arată într-un comunicat al Federaţiei belgiene de fotbal.

URBSFA a cerut în urmă cu o zi ca jucătorii selecţionatei care vor participa la EURO 2020 să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, împreună cu membrii staff-ului tehnic, până la startul turneului continental, aşa cum se procedează cu sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Nu trebuie să uităm că aceştia sunt ambasadori ai Belgiei, care vor fi urmăriţi cu atenţie timp de o lună. Nu trebuie să riscăm să avem un focar în echipă, nu ar fi bine văzut", declara preşedintele Federaţiei belgiene, Mehdi Bayat, citat de radio-televiziunea publică din această ţară.

Acesta a subliniat că obiectivul URBSFA "nu este doar de a vaccina echipa, ci şi de a folosi imaginea acesteia, pentru a se asigura că populaţia care are încă îndoieli în privinţa vaccinării să poată depăşi temerile".

Cei 26 de internaţionali convocaţi de selecţionerul Roberto Martinez vor rămâne în cantonament în Belgia până pe 31 mai, înainte de a pleca spre Sankt Petersburg, pe 11 iunie, pentru a înfrunta reprezentativa Rusiei, a doua zi, în primul lor meci la EURO 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.