Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia britanică de atletism era în haos. Doi directori și-au dat demisia după prestațiile echipei la Jocurile Olimpice de la Tokyo

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Federaţia britanică de atletism era în haos joi după demisia directoarei sale generale şi a directoarei său de performanţă, din cauza unei prestaţii dezamăgitoare a echipei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea mai slabă din ultimii 25 de ani, transmite AFP, citat de agerpres.

Joanna Coates, directoarea generală şi fostă responsabilă a echipei de netball a Angliei, numită în funcţie în martie 2020, a condus echipa care a înregistrat cel mai slab bilanţ al atletismului anglo-saxon la Jocurile Olimpice după 1996.

Directoarea de performanţă a federaţiei, Sara Symington, fostă ciclistă olimpică, a fost numită în funcţie în august 2020, însă a decis să revină la sportul său favorit.

Prestaţia atleţilor britanici la Tokyo a fost umbrită şi de un caz de dopaj în care a fost implicat CJ Ujah, membru al ştafetei masculine de 4x100 metri, medaliată cu argint. Echipa riscă să îi fie retrase medaliile obţinute.

Potrivit cotidianului The Times, aceste demisii au survenit după unele schimburi verbale încinse cu noul preşedinte al Federaţiei (UK Athletics), Ian Beattie, în prima reuniune a Consiliului de Administraţie.

Federaţia ar fi afectată de dificultăţi financiare, iar mai mulţi antrenori de renume au fost suspendaţi în mod controversat în mandatul Joannei Coates.

Mark Munro, actualul director de dezvoltare al UK Athletics, va asigura interimatul după cele două demisii pe o perioadă de şase luni, timp în care va fi lansată procedura de recrutare pentru cele două posturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.