Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația cehă de fotbal refuză să joace meciul de calificare la Cupa Mondială cu Rusia

img.fifa.com
Cupa Mondială

Cehia nu va juca un potențial meci de calificare la Cupa Mondială de fotbal împotriva Rusiei, ca urmare a invaziei acesteia în Ucraina, a anunțat duminică Federația cehă de fotbal.

Organismul de conducere al fotbalului ceh este ultimul care se retrage din meciurile de baraj, după ce Polonia și Suedia au anunțat sâmbătă că nu vor disputa meciurile de calificare din martie pentru a decide cine va merge la Cupa Mondială din 2022 din Qatar.

„Comitetul executiv al federației a aprobat în unanimitate decizia ca naționala Cehiei să nu joace în niciun caz eventualul meci împotriva echipei Rusiei în calificările pentru Cupa Mondială din 2022", a precizat federația cehă.

„Comitetul executiv i-a însărcinat pe președintele FA, Petr Fousek, și pe secretarul general Michal Valter să discute cu UEFA și FIFA în ceea ce privește decizia comitetului executiv de a nu juca posibilul meci împotriva Rusiei".

Rusia urmează să primească Polonia în semifinalele din play-off-ul Cupei Mondiale, pe 24 martie și, dacă va avansa, să primească Suedia sau Cehia pe 29 martie în finală.

Federația cehă de fotbal a declarat că nu va juca meciul, chiar dacă acesta va fi mutat într-un loc neutru, și a cerut ca invazia să se încheie cât mai curând posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.